Jonášovo znamení přehled

Jonášovo znamení
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40307/jonasovo-znameni-40307.jpg 4 14 14

Sbírka osobních záznamů a meditací, vzniklých během 5 let, které autor strávil v trapistickém klášteře. (zdroj: mlp.cz)

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Zvon

The Sign of Jonas

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jonášovo znamení. Přihlašte se a napište ho.

kirkous
22.12.2020 4 z 5

Přečetl jsem před dvaceti lety, nyní znovu, sice ne celé, ale opět s radostí. Mertonův introspektivní styl má něco do sebe, i když Sedmistupňová hora mi vyhovovala víc, než deníková forma Jonášova znamení.

Aquarius586
05.12.2019 5 z 5

Pecka. Po hutných bombách jako byl Chesterton nebo Rohr a podobní je tato kniha jak balzám na duši. Plyne si jako klidná říčka, do které se dá úplně ponořit a dovolí se spolu s Mertonem stát den po dni trapistou. Jedna z mála knih o které si říkám, kéž by byla dvakrát tak dlouhá.
Moc se mi líbí, že narozdíl třeba od Příběhu jedné duše Malé květinky působí Merton víc jako člověk z masa a kostí a jeho přístup k víře není tak úplně samozřejmý a snadný.
Jediný problém je v tom, že se kniha nedá absolutně nikde sehnat a celkově je mrzuté, že do češtiny byl přeložen a vydán zlomek jeho díla.

mosem
31.03.2019 5 z 5

Kniha, která stála na počátku mého "vztahu s Mertonem". Po ní následovalo vyhledávání informací o něm na internetu, informací o opatství Gethsemani, další knihy a články. A zjištění, jak normální a současně fascinující osobnost to byla. Člověk, který dokázal a dokáže stále svědčit i přesvědčovat svým příkladem. Ten který ani náhodou nevyrůstal v tradičním prostředí a jehož směrování vůbec nebylo jednoznačné. A když našel svůj cíl, šel za ním naplno, ale současně neztrácel nic ze své lidskosti, ze své tolerance. Není to kniha k přečtení, je to kniha ke čtení - po kousku, opakovaně. K výběru citátů. K promýšlení, snad až meditaci. Brána, do duchovního života Thomase Mertona. Brána, kterou stojí zato projít a porozhlednout se za ni. Možná na chvíli, možná opakovaně....možná i natrvalo. To je mertonovské, to je svobodné rozhodnutí.

Kniha Jonášovo znamení v seznamech

duchovní život řeholní, klášterní život

Thomas Merton
americká, 1915 - 1968