Kroky vraha přehled

Kroky vraha
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383451/bmid_kroky-vraha-qOr-383451.png 4 2396 2396

Josef Bergman série

1. díl >

Nový případ inspektora Josefa Bergmana! V pražském lesoparku byla v noci uškrcena mladá žena. Novinářka Julie Kellerová je zřejmě poslední, kdo s ní před vraždou mluvil. Oběť se navíc nápadně podobala její dceři Kláře. Je možné, aby se vrah zmýlil? Měla by se Klára Kellerová bát o život? Napětí se ještě vystupňuje, když nedaleko místa činu dojde ke druhé vraždě… Sympatický inspektor Josef Bergman rozkrývá složitý hlavolam a odhaluje staré hříchy, důmyslné lži a utajované vášně.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kroky vraha. Přihlašte se a napište ho.

essmy
včera 3 z 5

(SPOILER) Jsem na rozpacích. Všechny postavy případ pro psychologa. Domácí násilí, fyzické i psychické, manipulace, paranoa, neplodnost, dluhy, okraj společnosti.. nikdo nevede normální šťastný život a vlastně se o to ani nesnaží (tleskám Zuzaně!). Postava detektiva je poměrně plochá a nezajímavá, jako valná většina ostatních, jediný, kdo má trochu šťávu je Veronika.

Bretaňská linka naprosto zbytečná, děj nijak neovlivnila ani neposunula. Rozuzlení se nedalo nijak odhadnout, protože tahle linka nebyla do děje vůbec zahrnutá, všechny informace směřující k vrahovi byly prozrazeny až když zaznělo jeho jméno.

Stále se opakující obraty - "nezvykle teplý říjen", a "Veronika z kriminálek věděla", mi lezly krkem.

Ještě zkusím Zlodějku příběhů, než nad touhle sérií zlomím hůl.

michaelaaa5
08.11.2024 5 z 5

Moje první česká detektivka a musím říct že jsem překvapena. Kniha se četla dobře, popisuje příběhy sousedů v pražské vilové čtvrti tak, že jsou podezřelí všichni. Inspektorovi Bergmanovi sice není v knize věnováno tolik prostoru, ale to vůbec nevadilo, protože na konci knihy byl případ vyřešen a vše vysvětleno.

svetlanaLjQX
08.11.2024 1 z 5

Tak to bylo hodně slabé. Bez jiskry, bez překvapení, bez šťávy. Opentlene několika milostnymi příběhy, také velmi nezajímavymi až na hlavu postavenými. Jednu hvězdu nad "úplnou sračku" dávám proto, že je to čtivé - i když zradne. Jste napnutí a nic z toho. I to odhalení bylo tak nezajímavé. Autorku mi doporučila kamaradka a řekla jsem si, že teda zkusím. No asi máme různý vkus. Už ji vyhledavat nebudu. Teda tu spisovatelku, kamaradku ano

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Ptejte se královny české detektivky...

07.05.2021

10 nejprodávanějších eknih (srpen)

22.09.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Ocenění knihy (1)

2008 - Cena Jiřího Marka