Kdo jinému jámu kopá přehled

Kdo jinému jámu kopá
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341526/bmid_kdo-jinemu-jamu-kopa-Tua-341526.jpg 4 512 512

SLEČNA MARPLOVÁ PO ČESKU? MLADÁ. SVÉRÁZNÁ. UČITELKA. Poklidný život městečka ležícího na brdském pomezí rozvíří smrt výstřední učitelky. Josefína Divíšková, mladá malířka původem z Prahy a rovněž učitelka, jež v Brodu nalezla dočasné útočiště, začne rozplétat nitky případu stylem (a s humorem) jí vlastním. Kdo a z jakého důvodu mohl zabít Alenu Výbornou, která byla možná trochu praštěná, ale nikdy nikomu neublížila? Jak s případem souvisejí drsní majitelé místního autobazaru, manžel oběti Rudolf Výborný, mentálně zaostalý mladík Pavel Řábek či další z učitelek brodského gymnázia, Běta Benčáková? Podaří se Josefíně odhalit pozadí skandálního zločinu dřív než kriminalistům? Nebo bude muset spolupracovat s komisařem Tvrdíkem, který je sice sympatický a zatraceně dobře vypadá, ale přesto – nebo možná právě proto – jí pije krev víc, než je zdrávo?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo jinému jámu kopá. Přihlašte se a napište ho.

Madelisi
včera 3 z 5

Velice příjemná kniha.
Připadala jsem si jako při sledování Případů otce Browna. Maloměsto, postavy se v dobrém dají označit za figurky. Čtenář se musí nechat vést, postavy ho zavedou na správné místo.
Děj byl vtipný, babiččiny citáty se mi moc líbily.
K vyšetřování - zde se nedokážu zbavit pocitu, že každá stopa nebyla plně vysvětlena. Jde mi o situaci, kdy se do popředí dostaly štoly. Vypadá to, že je s vraždou začali spojovat jenom proto, že do nich Josefína spadla. Nebo proč byl podezřelý manžel zavražděné? Protože je to manžel? A spojení s výherními čísly a číslem štoly mi taky připadá jako až moc velká náhoda.
Tyto nedostatky se dají vysvětlit i tím, že Josefína přece jenom není oficiální vyšetřovatelka. Tím je komisař Tvrdik. Musím říct, že je moc dobře napsaný. Stejně jako Josefína. Bavily mě jejich interakce.
Závěrem chci sdělit jediné. Zápletka je z kategorie, že hodinu po dočtení už nevím, o čem se psalo. Ale pocit z postav zůstane. A ty jsou i důvodem, proč bych dala šanci dalším dílům, až bych na ně někdy narazila.

Vivetkav
09.01.2025 4.5 z 5

Tak to bylo luxusně usměvavé .. měla jsme možnost audio verze a usmivam se jeste teď.. že začátku mě to úplně nechytlo dokonce jsem přerušila poslech, ale vrátila se a pak už jsem se nemohla odpoutat .. úžasný ..velmi vtipné a i napínavé .. Josefína a Kom. Tvrdík nemají chybu..rady babičky si některé ráda vezmu k srdci hlavně s tím brecenim ..zjišťuji že je 10 dílů, tak hurá na ně..bude to příjemná zima s úsměvem na tvářích .. děkuji autorce a ráda doporučuji

Abikk
27.12.2024 audiokniha 4 z 5

Velmi milá a vtipná detektivka. Hodně mě bavily rady babičky. A taky je výborně namluvená. Další díly mám k dipozici a vzhledem k tomu, že jsou krátké, pustím se do nich :o)

Česká slečna Marplová zasahuje už popáté!

31.05.2021

Slečna Marplová po česku a její nový případ…

08.06.2020

E-knihy zdarma aneb Nevystrč nos z knížky

26.03.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Ocenění knihy (1)

2018 - Cena Jiřího Marka (3. místo)

Kniha Kdo jinému jámu kopá v seznamech

v Mé knihovně247x