Žluté oči krokodýlů přehled

Žluté oči krokodýlů
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/186491/zlute-oci-krokodylu-186491.jpg 4 216 216

Joséphine série

1. díl >

Kniha je rodinnou ságou, která zachycuje především vztah mezi dvěma sestrami. Čtyřicátnice Iris, velmi krásná, bohatá, elegantní Pařížanka. Kdysi skvělá studentka, jíž se po svatbě život změní v planý a marný kolotoč společenských událostí. Iris se nudí a sní o tom, že se stane někým jiným. Joséphine je historička specializující se na studium 12. století. Není tak krásná jako její sestra, ani tak dobře zajištěná. Je vdaná, má dvě dcery, žije na pařížském předměstí a tvrdě se protlouká životem. Iris si na jedné nudné večeři vymyslí, že píše román. Pohlcena svou lží, přesvědčí sestru, aby napsala knihu, kterou Iris podepíše svým jménem. Joséphine, již opustil manžel, pod tíhou dluhů souhlasí. Už od dětství je zvyklá se své krásné sestře ve všem podřizovat.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Jota

Yeux jaunes des crocodiles, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žluté oči krokodýlů. Přihlašte se a napište ho.

Akťavs
20.08.2021 3 z 5

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě, vydržela jsem , ale čtení se někdy táhlo a zápletky byly dost jednoduché , jedině síla osobnosti Josephine mě udržela u čtení , také vztah s dcerami, který byly komplikovaný , ale na dobré cestě navzájem se pochopit a porozumět si. Jen díky tomu dávám 3 hvězdy , do druhého dílu se asi nepustím.

nikaxxx
16.08.2020 3 z 5

Žluté oči krokodýlů – několik měsíců jsem čekala na tu správnou „náladu“, než se pokusím začíst. Jaké bylo moje překvapení, když mě knížka po pár stránkách nadchla a dokonale vtáhla do děje. Bohužel zhruba v polovině nadšení opadlo, děj začal být zdlouhavý, nezajímavý, a to až natolik, že jsem některé řádky jen rychle přejížděla očima, jiné ani to ne a rovnou je přeskočila. Nicméně začátek mě natolik navnadil, že jsem prostě byla zvědavá, jak to celé dopadne a knížku jsem neodložila. Poslední třetinu už jsem opět spokojeně hltala a možná i přehodnotila své rozhodnutí, učiněné v polovině, neshánět další díl. Kdo ví, třeba jednou – až opět bude ta správná nálada.
Bavila mě dějová linka Joséphine, mnohem víc ale (o poznání méně rozvedený) příběh její dcery Hortense. Zajímal mě vývoj dění okolo Šéfa i tajemné jednání Irisina manžela. Co by mi v románu naopak vůbec nechybělo, je popis života a práce na krokodýlí farmě a souhlasím s předchozími komentáři – tajemství kamarádky Shirley už bylo trochu moc.
Nakonec hodnotím třemi hvězdičkami: jednu a půl strhávám za rozvleklou prostřední část příběhu a druhou půlku hvězdičky za velké množství chyb a překlepů, které (chtě nechtě) kazí celkový dojem.

evincz
03.06.2020 5 z 5

Kniha mě moc bavila. Byla poutavě a vtipně napsana, někdy mě vytáčela kvůli některým hrdinům, ale i mě dojímala.

Kniha Žluté oči krokodýlů v seznamech