Jupiterův mýtus přehled
Lindsey Davis
Marcus Didius Falco série
Falco s rodinkou se za pobytu v Británii vypraví do Londinia na návštěvu Heleniných příbuzných. Ještě se ani neohřál, a hned ho čeká nepříjemný úkol: je povolán k vyřešení hnusné vraždy. Oběť, bohatý hodnostář, je nalezen ve špinavé krčmě utopený, strčený hlavou dolů do studny, jejíž stěny tvoří vysoká vinná bečka. Odtud se rozvíjí spletitý děj a Falco i jeho rodina a přítel Petronius se dostávají do zapeklitých situací. Jde po nich nebezpečná tlupa. Přívětivý vyspělý Řím je v nedohlednu a v drsné zaostalé provincii na březích mohutné řeky Thamesis jde o život.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Jupiter Myth, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jupiterův mýtus. Přihlašte se a napište ho.
Líbí se mi popisy každodenního života římanů, fungování úřadů. Je vidět že si autorka dobře prostudovala tématiku.
Příjemné čtení, ale nijak zvlášť nezaujalo. Nejlepší a nejzajímavějších bylo posledních cca 50 stránek, kdy se začalo něco opravdu dít. Zbytek tvořily, bohužel, zbytečně rozvleklé scény a popisy.
Kniha Jupiterův mýtus v seznamech
Anglie starověký Řím historické detektivky
2002 | Ztracené stříbro |
2002 | Bronzové stíny |
2016 | Svátek hojnosti |
2003 | Měděná Venuše |
2012 | Bohyně odplaty |
Jako na houpačce. Po solidním minulém dílu, který kupodivu ani nebyl z Říma, kde je vždy autorka silnější, pokračuje tahle historická gangsterka v Londýně. Nápad a zápletka prakticky nula. Tohle se mohlo odehrát kdekoli a kdykoliv. Historické reálie, které tyto knihy většinou zachraňují, jsou tentokrát nulové. Už aby byl Marcus zase doma.