K smrti dobrý přehled
Tereza Olbrichtová , Barbora Salátová
Co kdybyste vlastnili kavárnu, kde skoro všechno stojí na vás? Co kdyby vás zachraňovala vaše nejlepší kamarádka? Co kdybyste pátrali, kdo z konkurentů vás chce zničit? Co kdyby se vaše kavárna stala místem vraždy? Co kdybyste... si přečetli tuhle knihu, abyste na všechno našli odpovědi? Ejmy svou "divností" odjakživa přitahuje netradiční situace. Provoz kavárny Glory, ve které pracuje pro kamarádku Stacy, naruší tragická epizoda. Ejmy a Stacy, obklopeny přateli, sdílí zmatky a rozrušení nedávnou událostí – vraždou oblíbeného zákazníka. V kavárně panuje napětí, s nímž se každý vyrovnává po svém. Rozhodnou se rozlušit, co se vlastně stalo. Aniž by chtěly, ocitají se uprostřed amatérského pátrání po vrahovi, s ironií a neortodoxním přístupem k životu sobě vlastní.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize K smrti dobrý. Přihlašte se a napište ho.
Moc hezká obálka a celkem příjemné čtení, popisy jídel tak sugestivní , ze bych to hned všechno ochutnala…
Kniha K smrti dobrý v seznamech
Stacy a Ejmy (neřikejte ji jejím pravým jménem Amalie) se znají od dětství a teď spolu pracuji v kavárně Glory, která patří Stacy (která se mimochodem jmenuje Anastazie, ale na rozdíl od Ejmy to s námi čtenáři neřeší). Jednoho dne Ejmy najde na terase kavárný mrtvolu jednoho ze stálých zákazníku. Samozřejmě hned začne pátrát na vlastní pěst a do vyšetřování vtáhne Stacy. Krom vraždy se řeší vztahy, pubertu Ejminina syna a jeho holku, hnusné recenze na Googlu, majitele sousedního baru... Napsala jsem kromě vraždy? Samozřejmě všechno souvisí se vším.
Přiznám se, že první co mě v souvislosti z touhle knihou napadlo je, že přihlásit se do televizní soutěže je dobrý marketingový tah. (Pokud jste se dívali na "Peče celá země" jednu z autorek znate.)
Kniha je psaná v ich formě, z pohledu obou hlavních postav, střída se to po kapitolách. Líbí se mi, že každá kapitola začína a končí stejnou větou. Je to čtivé i když na ten fakt totálně nespisovný jazyk jsem si musela zvyknout. Co mi vadí jsou vulgarismy (jo, jsem divná) a tady jich je fakt hodně.
Pokud jde o pachatele vraždy tak nějak jsem to tušila. (Což není tak úplně výtka, jak slavná je Agatha Christie a u ní vraha odhadnu ještě dřív.)
Ještě se vrátím k "Peče celá země". Čekali byste od účastnika téhle soutěže spíš kuchařku než detektivku? No tak to nebudete zklamaní, kniha obsahuje i několik receptů.