Kacířka-Proč Islám právě teď potřebuje reformaci přehled

Kacířka-Proč Islám právě teď potřebuje reformaci
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278714/kacirka-proc-islam-prave-ted-potreb-6wH-278714.jpg 4 65 65

Autorka se narodila v Somálsku a v roce 1992 požádala o azyl v Nizozemsku, kde udělala úspěšnou kariéru – vystudovala politologii a byla zvolena do nizozemského parlamentu. Nesmlouvavost, s níž vystupuje proti radikálnímu islámu, jí vynesla nejen výhružky islamistů, ale paradoxně i odsouzení ze strany západních politických a intelektuálních elit, které jí vyčítají, že svou kritikou muslimy provokuje. V Nizozemsku bydlela v opevněném bytě s neustálou ochrankou, nakonec si sousedi vymohli, aby se vystěhovala, protože se báli o vlastní bezpečí. V roce 2006 odjela do USA a věnuje se mezinárodní politice. Její nejnovější kniha nabízí kritický pohled na islám, muslimský svět i západní politiku. Jde o pohled, který většinová média nenabízejí, o to je odvážnější a upřímnější. Však autorka platí za svou upřímnost vysokou cenu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kacířka-Proč Islám právě teď potřebuje reformaci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Zelený_Drak
06.10.2022

Četla jsem kvůli výzvě. Nechávám bez hodnocení. Styl, kterým byla kniha napsaná mi neseděl a také mi nepřišlo, že by v ní bylo něco objevného (ani v době vydání ne). Zřejmě nejsem západní liberál, kterému je kniha adresována. Kniha asi má co nabídnout, protože ukazuje např. na promísení náboženství se středověkým kmenovým právem, kterého se nemalý počet lidí dodnes zuby nehty drží a na tendenci tvářit se, že "vaše osobní zkušenost není validní, protože můj soused-muž ji nemá a jeho žena také nic takového neříkala", ale vzhledem k tomu, jak klouže po povrchu bych si uměla představit tak poloviční rozsah.

meluzena
09.08.2022 5 z 5

Velice zajímavé čtení, pěkně z první ruky, prožité. Rozumově rozebrané, v souvislostech. Určitě doporučuji přečíst těm, kdo si myslí, že korán je mírumilovná kniha a muslimové jsou mírní jako beránci a jen propaganda z nich dělá krvežíznivce. Což o to, v bibli taky tečou potoky krve, ale když srovnáte ty dva světy v dnešní podobě, rozdíl je patrný na první pohled.
Nejen za osvětu a odvahu této knihy dávám plný počet.
Přečtěte si a udělejte si vlastní názor.

PS. Tleskám uživateli minirock za myšlenku: „A některé věci mě donutily k zamyšlení. Např. že náš západní tolerantní multikulturalismus je muslimy považován za slabost, čehož stále víc a víc využívají. Neznamená to, že budeme tolerovat netoleranci jiné kultury.“


minirock
02.06.2022 4 z 5

Velmi zajímavé čtení. Jako obyčenému čtenáři, který není nábožensky založený a o náboženství moc neví a už vůbec ne o muslimství, mi z některých pasáží naskakovala husí kůže. A některé věci mě donutily k zamyšlení. Např. že náš západní tolerantní multikulturalismus je muslimy považován za slabost, čehož stále víc a víc využívají. Neznamená to, že budeme tolerovat netoleranci jiné kultury. Ale přesně to se hlavně v Evropě děje stále víc. Jaká bude za nějakých sto let? V zemích kde ženy před 30 lety chodily oblečené po západním způsobu chodí dnes zahalené. Opravdu k tomu také směřujeme? Právo šarí'a, džihád, modlení se 5x denně? Než vymýšlení hloupostí by se v Evropském parlamentu mělo začít něco dělat s tímto náboženstvím které se nenápadně ale hodně úspěšně rozlézá po celém světě. Díky autorce za odvahu napsat takovou knihu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kacířka-Proč Islám právě teď potřebuje reformaci v seznamech

v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených4x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x