Kája + Oliva přehled
Annie Barrows
Kája + Oliva série
1. díl >
Jedna skáče do louží, leze po stromech a ráda křičí na celý svět, druhá tráví celé dny s knížkou na schodech, nosí šaty a třpytivé čelenky… Hned jak se Oliva s Kájou uviděly, bylo jim jasné, že kamarádit se nebudou. Ale když si jednoho dne Oliva vystřelí ze své sestry a musí se urychleně schovat, přijde jí Kája na pomoc s hůlkou, barvou na obličej a kyblíkem červů. Skončí to průšvihem? Možná. Bude to zábava? Jasně! Seznamte se s Kájou a Olivou, dvěma nejlepšími kamarádkami, které nikdy neměly v plánu se mít rády.... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2014 , Mladá frontaOriginální název:
Ivy and Bean, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kája + Oliva. Přihlašte se a napište ho.
Podle mě je to nejlepší kniha o Káje a Olivě. Je to o tom, jak se seznámily, takže je vtipné, že to čtu až jako poslední, ale to nevadí. Bylo to tak dobré, že jsem to přečetla za jeden večer!
Kniha Kája + Oliva v seznamech
2009 | Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů |
2014 | Kája + Oliva |
2015 | Kája + Oliva a duch, který musel zmizet |
2017 | Kája + Oliva lámou rekordy |
2015 | Kája + Oliva vychovávají chůvu |
Kája a Oliva byly náhodnou koupí – knížka, která není nejnovější (2014), ale mohla by nalákat začínající čtenáře, protože je útlounká a má osvědčené téma: holčičí kamarádství.
Tak jsem se do ní nejprve pustila sama a ještě teď jsem nadšená. Autorce se skvěle podařilo popsat onu nechuť kamarádit se „na povel“, podle přání rodičů. A další zásah: jak často zjistíme i my dospěláci, že ta dotyčná osoba je ve skutečnosti úplně jiná, než jak ji vidíme my? Tleskám, protože i já jsem tento kraťoučký příběh přečetla s chutí a úsměvem na rtech. A hned vzápětí jsem do naší knihovny objednala další tři díly!