Kaligrafie snů přehled

Kaligrafie snů
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140759/bmid_kaligrafie-snu-Aml-140759.jpg 3 46 46

Vzrušující atmosféra Barcelony v půli minulého století a „nebezpečný“ milostný vztah – starší žena hodlá spáchat sebevraždu kvůli svému milenci… Příběh o nikdy nedoručeném dopisu, na který adresát čekal celý život. Nejnovější a nejautobiografičtější dílo slavného španělského spisovatele.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

Caligrafía de los sueños, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kaligrafie snů. Přihlašte se a napište ho.

sgjoli
05.01.2025 4 z 5

Pro mne dosud neznámý autor a hned mne uměl zaujmout, od první stránky. To moje čtenářská dušička vždycky ocení. A tady se mi to stalo, byť třeba nehodnotím naplno.
Kaligrafie snů je spíše střípkovitým příběhem, který na příběhu mladého chlapce žijícího v Barceloně v polovině 20. století zobrazuje vcelku zajímavou škálu příběhů dalších - od milostného příběhu dvou nesourodých duší, přes neúspěšný poválečný odboj po různé mikroříběhy zobrazující život lidí v Barceloně dané doby. A to na pozadí příběhu hlavního hrdiny Ringa potýkajícího se s vlastními problémy.
Kniha na první pohled není nijak akční, je spíše atmosferická, zdánlivě popisuje jen tady a teď, ale přitom se vám pomaličku před očima odhalují silné osudy, které dohromady dávají zajímavou mozaiku. Kniha od čtenáře vyžaduje určitou trpělivost, aby se pak čtenář nechal nechal v závěru překvapit zajímavým zvratem. Kniha vlastně nutí čtenáře zpomalit - uspěchané čtení této knize nesvědčí. A je to tak v pořádku.
Byť neumím říct, proč vlastně ubírám jednu hvězdu a co mi tu chybělo, musím za sebe říct, že jsem okouzlená a knihu jsem si užila. V tuhle chvíli mám pocit, že bych se měla časem ke knize vrátit a přečíst znova, protože mi kniha při dalším čtení může předat ještě něco dalšího. A že si to zas užiju z jiného důvodu. Nevím proč, ale tak to na mne momentálně po dočtení působí. Za sebe každopádně tuto knihu mohu doporučit.

Kabuky
03.12.2022 5 z 5

Velmi zajímavé čtení.

bob0985
06.07.2020 3 z 5

Hodnotil bych 3,5 hvězdy. Kniha je psána skutečně jinak a chvíli jsem si nebyl jistý, zda její těžiště má být ve vyprávění o "odboji" nebo o vztahu, což se nakonec ozřejmí. Nicméně ten odboj a přítomnost odhalení vytváří v knize další pocitové pozadí. Doslov knihu dobře vystihuje; rychlost vyprávění, zápletka a rozuzlení (nemohu se ubránit dojmu, že jsem již někde něco podobného, avšak sofistikovanějšího nečetl).

Kniha Kaligrafie snů v seznamech

v Mé knihovně97x