Kalonův pád přehled

Kalonův pád
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479929/bmid_kalonuv-pad-pyJ-479929.jpg 4 228 228

Škola noci – novely série

< 4. díl

Kdysi oddaný a láskyplný, poté nepřítel a zrádce: strašlivá tajemství Kalonovy minulosti byla odhalena… Bohyně Nyx je věrná, milující a spravedlivá, ale také osamělá. Z moci slunce a měsíce se proto zrodí dva bratři – zlatokřídlý Erebus, zábavný společník a dobrý přítel, a stříbrokřídlý Kalona, odvážný bojovník a vášnivý milenec. Kalona miluje svou bohyni z celého srdce, tíží ho však nejistota a užírá se žárlivostí. Stále více touží být pro Nyx tím jediným a jeho nenávist k bratrovi den ze dne sílí. Netuší, že jeho hněv může ohrozit nejen bohynino štěstí, ale i rovnováhu celého vesmíru. Na svou příležitost totiž číhá Temnota…... celý text

Romány Fantasy Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub

Kalona's Fall, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kalonův pád. Přihlašte se a napište ho.

TerkinKnižnySve
01.09.2024 5 z 5

Tak tento diel sa veľmi podaril.

Prešli sme na úplný začiatok všetkého. Vznik Nyx, vznik Kalonu a Ereba a hlavne Kalonov pád, ktorý bol úplne zbytočný Tuším si chlapec o sebe veľa myslel a myslel si, že on je ten jediný a vznikol s toho žiarlivý blázon

Ale aspoň spolu stvorili upírov

Lia1423
22.07.2024 1 z 5

Tak hroznou knihu jsem už dlouho nečetla. Postavy se chovaly jako malé děti, které si na bohy hrají a povětšinou neměly dobře vykreslený charakter (kromě toho, že Kalona miluje Nyx a žárlí na každého, kdo na ní jen promluví). Kalona si většinu času povídal sám pro sebe, což mi mínění o něm taky nezlepšilo. Styl psaní mi nevyhovoval, zdálo se mi, že tam je strašně moc nesmyslných přirovnání.

Kdyby byla kniha delší, asi bych to vzdala a nedočetla ji. Zároveň mi to je i trochu líto, protože z této novely se rozhodně dalo vytěžit víc a ještě k tomu ve Škole noci Kalona patřil mezi mé oblíbenější postavy.

Romča11
26.02.2024 3 z 5

Tohle byl příjemný návrat do mých pubertálních let, kdy jsem Školu noci milovala.
Na téhle knize mě nejvíc zaujaly skvělé myšlenky, které kniha obsahuje. Ať už jsou o lásce, dobru a zlu nebo o svobodné vůli. Takhle kniha je plná takových krásných, obecných pravd.
Líbilo se mi, že příběhem autorka poskytla čtenářům hlavní série vysvětlení, co se Kalonovi vlastně stalo a proč se v sérii choval, jak se choval. To bylo skvělé a mnohé mi to objasnilo.
Co se týče příběhu, ten byl trochu slabší. Klasický model, kdy hlavní postava musí splnit 3 úkoly, aby si zasloužil svou v tomto případě bohyni. Další klišé bylo v podobě dvou bratrů Kalony a Ereba, jeden dokonalý a druhý nedokonalý.
Konec se mi navíc zdál takový uspěchaný, ocenila bych ještě jednu kapitolu z Kalonova pohledu pro lepší vysvětlení toho konce.
Postavy se mi ale zdály dobře napsané s dobrým charakterem, krásně do příběhu zapadaly.
Celkově bych tuto knihu hodnotila jako průměr. Pokud máte nebo jste měli rádi sérii Škola noci, pak to pro vás bude příjemným doplněním a vysvětlením, co se Kalonovi stalo. Jinak ale tuto knihu můžete v klidu vynechat.

Kniha Kalonův pád v seznamech