Kam až mě nohy donesou přehled
Josef Martin Bauer
Příběh válečného zajatce, důstojníka německých paradesantních jednotek, který byl nasazen k diverzní akci za Uralem, zraněn v boji a zajat ruskými kozáky. Po skončení války byl odsouzen k pětadvacetiletému trestu otrocké práce na Sibiři. Kniha líčí jeho útěk z tábora nucených prací a neuvěřitelná dobrodružství, která za dlouhého pochodu od Východního mysu do Německa zažil. S kulkou zaklíněnou ve spodině lebeční a téměř barvoslepý po otravě olovem v rudných dolech postupoval neúnavně krok za krokem, aby po anabázi trvající dlouhé tři roky konečně dosáhl bezpečí domova.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2017 , Naše vojskoOriginální název:
So weit die Füße tragen, 1955
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kam až mě nohy donesou. Přihlašte se a napište ho.
Knížka pojednává o druhé světové válce, německý muž který byl odsouzen na 25 let neskutečné dřiny na Sibiři.
Útěk který byl velmi náročný, velké zdravotní problémy a nepříznivé počasí. Tři dlouhé roky únavné a náročné cesty, jak to dopadne?
Pro mě jako ,,modernějšíhočtenáře byla tato kniha velmi neobvyklá. Pojednávání o druhé světové válce je velmi emoční, zdrcující a zároveň velmi zajímavé. Kniha se mi moc dobře nečetla, ale nelituji že jsem jí přečetl, přinesla mi nové a zajímavé informace.
Nemohl jsem se do knihy zacist furt jsem odkládal v necelé půlce jsem to vzdal
Nedočteno
Kniha Kam až mě nohy donesou v seznamech
Film Bílé peklo je můj velice oblíbený. Na knihu jsem se tak moc těšila. Těšila jsem se na ni tak moc, že trvalo dlouho, než jsem ji začala číst. Přišlo však veliké zklamání. Kniha se čte naprosto příšerně, je psaná těžkopádně, nemá žádné kapitoly. S filmem to nemá nic společného, Forell se pořád někde zasekává, postavy mi byly nesympatické. Za mě byla kniha bohužel ztráta času a ani jsem ji celou nedočetla. To bych snad šla raději k zubaři.