Kameny chrámu přehled
Antoine de Saint-Exupéry
Citadela, poslední a životní dílo Antoina de Saint-Exupéryho, bývá obdivována pro svou hlubokou moudrost, vroucnost duchovního vyznání vpravdě lidského srdce, ale i pro vznešenou nesnadnost svého stylu. Výběr překladatelky a přední znalkyně Exupéryho díla u nás Věry Dvořákové může být tím nejvhodnějším úvodem pro ty čtenáře, kteří se s Citadelou dosud nesetkali, stejně tak jako připomenutím mnoha z nejoblíbenějších míst knihy pro ty, kdo kouzlu Exupéryho díla již podlehli.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kameny chrámu. Přihlašte se a napište ho.
![Dagros Dagros](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knížka se mi moc líbila, ale určitě jsem si z ní nevzala všechno, co se z ní vzít dá :) . Moc hezké čtení, ke kterému se snad někdy opět vrátím.
![chamyl chamyl](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17834/chamyl-cXB.jpg?v=1540964482)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Přiznávám: se Saint-Exupérym jsem si nesedl. Přečetl jsem Malého prince i Kameny chrámu a už nemám tak úplně chuť do čtení něčeho dalšího. Zmíněné knihy nejsou určitě špatné či prosté zajímavých myšlenek, ale podobnou měrou jsou zároveň všední a při jejich čtení kolem mne neustále víří pocit přecenění... A nebo je jejich hloubka tak hluboko, že jsem k ní nedokázal dohlédnout. Každopádně je řadím do kategorie "pocitových" knih, na jejichž hodnocení má velký vliv aktuální rozpoložení čtenáře. A v tom jsem se s nimi asi nikdy nepotkal, takže kolem mne prošly jako okolo každého z nás projde během života mnoho příjemných lidí - pohovoříme a zasmějeme se, ale za nějakou dobu nám v mysli vyblednou do neurčité vzpomínky, že jsme se někdy viděli.
Kniha Kameny chrámu v seznamech
v Mé knihovně | 11x |
1962 | ![]() |
1965 | ![]() |
1967 | ![]() |
1976 | ![]() |
2009 | ![]() |
Krásná, filozofická kniha, která má rozhodně co předat, jen jsem ji zatím bohužel 100% nepochopila. Je těžké v ni najít vše, co chtěl autor předat. Určitě si v budoucnu přečtu citadelu.