Kamínky po kapsách přehled
Karolína Kváš
"Scone s rozinkama a čaj o páté. S mlíkem samozřejmě. Pokoj velikosti vlakovýho kupé. Severní Anglie a to její zastřený nebe. Pak takový to klasický kafe z dineru v nevadský nicotě nebo Austrálie a tanečky vačic na furt ještě teplý kapotě. Prostě cizina. Ale v srdci stejně nejvíc Praha. Stejně jako mužský a ty doutnající krátery, co po sobě zanechaj, než jednou život začne konečně dávat trochu smysl. Kamínky po kapsách jsou autentickými útržky z deníku jedný mileniálky, co furt tak trochu bloudí a hledá cestu domů. Otevřený úvahy o vztazích, hlubším smyslu, dospělosti a o snaze nalézt vlastní místo tam venku ve světě i uvnitř sebe sama."... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kamínky po kapsách. Přihlašte se a napište ho.
Nevím jestli je to obecně dobré nebo zlé znamení, ale tuhle knihu jsem přečetla cca. za 2 hodiny. Původně jsem si ji koupila se záměrem přečíst si cestopis o Velké Británii. Cestopis to nebyl a o Británii tam toho taky moc nebylo, to ovšem uznávám jsou jen moje špatná očekávání. Faktem ovšem je, že kniha vznikla souhrynným vydáním deníku, který autorka psala několik let a ač uznávám, že její životní příběh by mohl být i zajímavý, moc se z něj nedozvíme. Hlavní a jedinou linku co si totiž z knihy pamatuju je, že autorka pořád řešila s kým chodí, chodila a bude chodit. Zajímavé postřehy ze zemí, kde žila, z jejího studia zahraničí nebo i ze soužití s lidmi v jiných zemích najdeme pomálu a přitom právě v tom vidím jedinou naději na zajímavost v jinak celkem nezajímavé dějové lince. Další autorčiny knihy asi vynechám a nemohu ani doporučit toto její dílo.
Velmi rychlé a dosti plytké čtení o autorčině dosavadním životě. Psáno je to docela obratně, přesto mi docela vadilo neustálá přednost formě před obsahem. Například o majitelce bytu, kde právě autorka bydlela, víme, že byla hodná a měla legrační předkus. Všudypřítomná slovní vata, konkrétně hojně užívané "tvl", v psaném textu působí ještě hloupěji, než při mluvené projevu.
Knižní novinky (47. týden)
15.11.2020
Kniha Kamínky po kapsách v seznamech
To jsme my milenialove fakt tak nesnesitelni a zahledění do sebe? Ptala jsem se sama sebe při čtení tohoto vydaného deníku.
80% mě absolutně nebavilo, těch zbylých 20 jsem s Karolínou byla za jedno..
Přišlo mi to celé takové hodně povrchní.