Kanadské žertíky přehled
Stephen Leacock
Rozsáhlý výbor z tvorby kanadského humoristy a satirika Stephena Leacocka představuje autora v téměř čtyřech desítkách próz jako mistra slovního vtipu, laskavého šprýmu i břitké parodie, trefně postihujících nejrůznější podoby lidského sobectví, snobismu či zkostnatělosti, aniž by přitom ztratily svůj bytostně humanistický základ. Stephen Leacock (1869-1944) je autorem Literárních poklesků (1910, č. 1963), Maloměstských poklesků (1912, č. 1997), Arkadských dobrodružství horních deseti tisíc (1914, č. 1959) a řady dalších humoristických, esejistických, ale také pedagogických a cestopisných děl.... celý text
Literatura světová Humor
Vydáno: 2002 , PasekaOriginální název:
College days; Here are my lectures; The Iron man and the Tin women; Perfect lovers, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kanadské žertíky. Přihlašte se a napište ho.
Uf, Kanadské žertíky tedy určitě nejsou pro mě. Opravdu přízemní, často velmi sexistický a neoriginální humor. Naneštěstí jsem se nenechala odradit názvem.
Smála jsem se tak, že jsem budila veřejné pohoršení! Jak si stará Našmelilka kupovala starožitnosti se snad naučím nazpaměť! Úplně jsem viděla některé konkrétní lidi, jak melou přesně takové nesmysly a kupují podobné skvosty! To se neomrzí tohleto:)
Kniha Kanadské žertíky v seznamech
povídky humor kanadská literatura humoristické povídky Kanada
Část díla
1979 | Kanadské žertíky |
1959 | Arkadská dobrodružství horních deseti tisíc |
2016 | Adventní čtení I |
1998 | Staré krámy za nové peníze |
nuž Jerom k.Jerom a Števko Leacock sú pilierom britského suchého humoru. Na to, v akej pochmúrnej dobe páni žili, dokázali obaja zažnúť iskru v mokrom popole a zrodil sa humor. Kto má rád poviedkový charakter a pohodu na dovolenke, kľudne sa môže pobaviť .Snobizmus a chamtivosť sú skvelé atribúty dneška, človek žasne ako málo sa toho zmenilo za tých 170 rokov od narodenia autora