Kain a Ábel (1. a 2. časť) přehled
Jeffrey Archer
Kane a Abel série
1. díl >
Román Kain a Ábel je pútavo vyrozprávaný príbeh dvoch mužov – ľavobočka chudobného poľského šľachtica a syna bohatého bostonského bankára. Narodili sa v jeden deň na rozličných miestach zemegule a ich diametrálne odlišné osudy sa v dospelosti záhadne spojili a preplietli. Obaja boli mimoriadne bystrí, ambiciózni a pracovití, lenže nenávisť, ktorá medzi nimi rástla, nepriaznivo ovplyvňovala ich pracovný aj súkromný život. Toto nepriateľstvo na život a na smrť akoby nemohla obmäkčiť ani úprimná láska, ktorá sa ich bytostne dotýka. Do deja dramaticky vstúpia aj ich potomkovia – Ábelova dcéra a Kainov syn. Príbeh dvoch mužov a ich rodín je napísaný veľmi živo, plynie ako rieka, je plný vzrušujúceho napätia a čitateľ sa jednoducho nevie odtrhnúť od jeho stránok.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2015 , MotýľOriginální název:
Kane and Abel, 1979
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kain a Ábel (1. a 2. časť). Přihlašte se a napište ho.
Poslouchala jsem jako audioknihu. V podání Jana Šťastného to byl dechberoucí zážitek. Kdybych mohla dám deset hvězdiček. Oba hlavní hrdiny jsem si zamilovala. Byl to nádherný příběh.
Lidi, nádhera! Můj první Archer a jsem naprosto nadšena! Skvěle popsaný životní boj dvou geniálních podnikatelů, jejichž osudy jsou si tak podobné. Nenudila jsem se ani chvilku, kniha přesně dle mého gusta, spousta informací z různých zemí Evropy, Asie a hlavně USA větší části 20. století, ale převážně dopady obou světových válek a finanční krize na celý svět. Láska, dobrodružství, politika, vtip, sarkasmus, přátelství, nenávist a nepochopení…., no prostě snad vše se objevuje v této jedinečné knize. A ke všemu, nakonec i slza ukápla! Takže se laskavě zastavte a přečtěte si nebo poslechněte audioknihu! Pan Šťastný, jako vždy nemá chybu! Dobrou chuť!
Kniha Kain a Ábel (1. a 2. časť) v seznamech
1989 | Ani o dolar víc, ani o dolar míň |
2022 | Jen čas ukáže |
2009 | Čas pomsty / Vzpomínáš si? / Dítě číslo 44 / V šachu - zkrácené verze |
2009 | Čas pomsty |
1995 | Kane a Abel (1. část) |
Kniha popisuje příběh dvou mužů, kteří nemohli pocházet z rozdílnějších poměrů a kteří vyrůstali za zcela jiných podmínek, každý na jiném kontinentu a přesto se jejich životy vzájemně propletly. Příběh malého Abela byl šílený, plný hrůz. Kane vyrůstal v bavlnce, dostal nejlepší vzdělání. Dva muži, kteří kdyby se možná setkali za jiných podmínek, mohli být nejlepšími přáteli.