Karmín přehled
Sharon Page
Vábení krve série
1. díl >
Althea Yatesová je lovkyně upírů, zkušená v zacházení s kuší a kůlem. Ale o mužských dotecích neví nic – ani o tom, jak ovládnout hříšné sny, které ji pronásledují ve spánku. Tehdy přicházejí oni. Dva nadpozemsky krásní muži, kteří ji uchvacují ve sladkých tělesných hrátkách a přivádějí ji k propasti nádherné touhy a nepředstavitelné erotické rozkoše. Je to skandální. Zakázané. Kacířské. Její milenci totiž nejsou muži, ale upíři – tytéž bestie, které ona a její otec přísahali zničit. Je to jen sen dokud do hostince nepřijede elegantní kočár tažený čtyřmi černými koňmi. Dokud nevystoupí Yannick de Wynter, hrabě z Brookshiru. Uhrančivý, odhodlaný a lačný po něčem, co Althea nedokáže pojmenovat. A náhle si přestává být jistá, zda se jí to jen zdálo. Šlo snad o nebezpečně erotickou předtuchu?... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2024 , MediaplexOriginální název:
Blood Red, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karmín. Přihlašte se a napište ho.
Žrala jsem to od začátku do konce ;) i když občas se našla sexuální scéna u které jsem nevěděla jestli se smát nebo být vzrušená ;) ale to má asi každý člověk jinak. Kniha jinak splnila (a občas i předčila) očekávání a moc se mi líbil i závěr :)
Tato kniha nemá jen tři papričky, které jí nadělilo nakladatelství: zaslouží si jich aspoň pět. Vítejte v Anglii devatenáctého století - ale tohle není žádný vědecko fantastický steampunk, tohle je krvavý lov upírů plný sexu. Aby také ne: příběhem provází mladá nezkušená lovkyně, která se ve snech potýká s hodně explicitně popsanými sexuálními zážitky. A když ji pak úkol jejího otce, zkušeného lovce upírů a zároveň jejího mentora, přivede do náručí obou upírů ze žhavých snů, nedokáže je nic zastavit, aby představy nahradila realita.
Skandální, neuctivý, žhavý a taky hodně detailní, přesně takový je tento erotický román, který je pilotním dílem upíří série, kterou jednoduše řečeno prostě číst chcete. Navzdory době, v níž se příběh odehrává, tedy druhému desetiletí devatenáctého století, je jazyk knihy současný, i v popisu intimních partií nebo scén, a taky zatraceně hodně čtivý, Vábení krve se opravdu hodně těžko zavírá.
A těch detailních sexuálních scén je tu opravdu hodně. V mnoha různých podání. Tohle je opravdu 18+ čtení.
Zároveň se tím se ale knihou proplétá cit, emoce, vývoj postav, kterým si charaktery prochází - a hlavně příběh. Příběh, který se táhne celou knihou od začátku až do konce, sexuálním scénám nikde neustupuje, má své komplikace a zádrhele a vše je vesměs součástí všeho.
S upíry tu autorka pracuje zčásti tradičně a zčásti po svém, v osobité kombinaci, která si opravdu zaslouží označení Vábení krve. A to vše si dejte do kulis viktoriánské Anglie, nejprve téměř venkova, ale později i Londýna, což vytváří vskutku chytlavou atmosféru, kterou trochu rozbíjí snad jen současná otevřenost vůči jiným výrazům, ale zároveň to vlastně čtení nijak neubližuje a je to čtivě zkombinované. Tento žhavý výlet do světa upírů si rozhodně nechcete nechat ujít a jsem hodně zvědavá na pokračování.
Ocenění knihy (1)
2023 -
Český bestseller
(Erotická literatura)
Kniha Karmín v seznamech
Mám k tomu len jednu poznámku. Prosím si viac podobných paranormálnych romanci v českom alebo slovenskom jazyku.