Káťa a Škubánek: pohádky na dobrou noc přehled
Hana Lamková
Veselé a napínavé příhody holčičky Káti a jejího věrného kamaráda pejska Škubánka. Podle námětu Josefa Lamky a Libuše Koutné napsala Hana Lamková ; podle kresleného filmu Věry Marešové ilustrovala Marcela Walterová
Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2020 , Albatros (ČR)Originální název:
Káťa a Škubánek - Kreslené příběhy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Káťa a Škubánek: pohádky na dobrou noc. Přihlašte se a napište ho.
Knihy vzniklé zpětně podle večerníčků bývají citelně horší než večerníček sám. Mají totiž potřebu racionálně vysvětlit mnohé ztřeštěné situace, které se ve večerníčcích odehrávají velmi často. Nejmarkantnější to je samozřejmě u Štaflíka a Špagetky, kde se doslova exploze fantasie v knize přetaví v podivný, takřka tlivý příběh o dvou psích sirotečcích. Tady to naštěstí není tak hrozné, ovšem touha vysvětlovat všechnu tu báječnou fantasii a nadsázku animovaného seriálu racionálními důvody je tu také. Ty nejztřeštěnější příběhy se tedy dotyčným v knize vlastně jenom zdály. Asi nějaký surrealismus... 70%
Skvělý výlet zpět do dětství. Ale některé ty pohádky mi přišli trochu překombinované, proto jedna hvězda dolů.
Kniha Káťa a Škubánek: pohádky na dobrou noc v seznamech
2005 | Káťa a Škubánek |
2012 | Inspektor Fousek na stopě |
2011 | Zlaté příběhy Čtyřlístku: 1992-1993 |
2007 | Káťa a Škubánek zase spolu |
2009 | 4 tajemství Čtyřlístku |
Naprostou většinu příběhů si pamatuju i z komiksové podoby ze Čtyřlístku, což jsem jako malá milovala, a mají stejné kouzlo a bavily mě úplně stejně jako v dětství.