Rozbití andělé přehled

Rozbití andělé
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250685/bmid_rozbiti-andele-250685.jpg 4 448 448

Druhý díl ze série o komisařce Katie Maguirové. Hradba mlčení skrývá tajemství, jemuž se nechce věřit. Jednoho chladného jarního rána zahlédnou dva rybáři v řece Blackwater nedaleko Corku cosi, co připomíná černý pytel s odpadky. Ukáže se, že ve skutečnosti jde o mrtvolu otce Heaneyho, bývalého učitele hudby na místní chlapecké škole. Má svázané ruce i nohy a na krku stopy po škrcení. A co hůř — je vykastrovaný. Případ hluboce zasáhne místní věřící a komisařka Katie Maguirová se ocitne pod velkým tlakem, aby co nejrychleji dopadla pachatele. Pak je ale nalezen další zavražděný kněz… Katie získá důkazy, že v Sirotčinci svatého Josefa došlo ke zločinnému spiknutí. Ví však, že zajde-li ve vyšetřování příliš daleko, přivolá na sebe hněv katolické diecéze. Jestliže chce chytit vraha dřív, než znovu udeří, bude se muset postavit vysokým církevním představitelům a prolomit hradbu mlčení, za níž se po dlouhá desetiletí skrývá strašlivé tajemství.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozbití andělé. Přihlašte se a napište ho.

zuzi.cte
18.10.2024 4 z 5

Toto je druhý díl ze série Případy komisařky Katie Maguirové. Knihy na sebe nenavazují, jsou to samostatné příběhy. Ale doporučuji číst postupně, protože se tam od začátku prolínají životy detektivů. Děj se odehrává v Irsku a jde o detektivku. Musím říct, že v tomto díle zvolili hodně podivné téma a jen doufám, že je smyšlené, protože si vůbec neumím představit, že by se něco takového mohlo dít. Jedná se o příběh z církevního prostředí, snaha utajit skutečnosti, důvod vražd vypadá jako pomsta Oko za oko, zub za zub, ale ve skutečnosti jde o úplně jiný důvod. Je vidět, že autor se spíš specializuje na horory, protože způsoby vražd jsou dost neočekáváné a brutální až nechutné. Co se týká důvodu vražd, tak na to čtenář přijde někde v polovině, tím pádem si odvodí, kdo za těmi vraždami asi stojí, ale kniha je napínavá až do konce tím, že víte, že ještě se s vraždami neskončilo a vy očekáváte, jaká absurdní vražda bude následovat. V knize je i pár zvratů, které jsem neočekávala. Kniha se četla moc dobře a hlavní hrdinka je sympatická, ale někdy mi přišlo její chování vůči lidem ve svém okolí odměřené, hrubé až bych řekla arogantní.

Kami33
07.04.2024 5 z 5

První díl se mi líbil a líbil se mi i tento druhý díl. Místy docela brutální, ale čtivé.

hana4834
01.11.2023 4 z 5

Tento díl se mi líbil víc jak první. A zajímavý námět i když už trochu přetřásány

Kniha Rozbití andělé v seznamech