Katyň - Stalinský masakr a triumf pravdy přehled
Allen Paul
Kniha Katyň - Stalinský masakr a triumf pravdy přináší pohnuté svědectví o nebývalé schopnosti lidí přestát ty nejnesnesitelnější formy tyranie. Je nejen dokonalou analýzou ničivého masakru v Katyni, ale současně i něco mnohem důležitějšího - je to hluboce působivé svědectví o duchovní síle obětí tohoto zločinu a o definitivním triumfu pravdy. Allen Paul se neskrývá se sympatiemi k polskému národu a chápáním jeho mentality. Ve snaze odhalit pravdu je neúmorný a důsledný... Katyň je pro něj symbolem celého tragického osudu Poláků za druhé světové války a především pak vražedné Stalinovy politiky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Katyň - Stalinský masakr a triumf pravdy. Přihlašte se a napište ho.
Film Katyň od Wajdy jsem viděla několikrát a chystám se na něho po četbě znovu, otřesná fakta, které kniha odhaluje mi ještě více přiblížily odvahu a utrpení Poláků a zrůdnost stalinismu, komunismu i té trapné perestrojky....Po revoluci se o těchto věcech hodně mluvilo, ale dodnes plno lidí neví nic a to mě děsí. Pravda sice vyplula na povrch, ale nezvítězila. Šílené.
Kniha Katyň - Stalinský masakr a triumf pravdy v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) stalinismus válečné zločiny tyrani, tyran Josif Vissarionovič Stalin, 1879-1953 masové vraždy, sériové vraždy zločiny komunismu vrazi Katyň
Skrýt reklamy
81%
Zrůdné a pravdivé. Knížka je velmi dobře a podrobně zpracována.
Doporučuji.