Kavárna nad Prahou přehled

Kavárna nad Prahou
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545549/bmid_kavarna-nad-prahou.jpg 4 91 91

Kavárna nad Prahou - nejznámější kniha Lenky Reinerové, ve které vzpomíná na své přátele a známé. Audioknihu předčítá sama autorka. Vzpomínky na přátele, jejichž životy se protnuly v Praze - Kafku, Broda, Heartfielda, Fuchse, Weiskopfa, Langera, Goldstückera i Foglara. Zvláštní pozornost pak věnuje vzpomínkám na "zuřivého reportéra" Egona Erwina Kische. Poslední německy píšící autorka z Prahy načetla svou nejpopulárnější knihu česky. Vzpomínky na přátele a známé z uplynulého století spojuje hudba Jaroslava Ježka a orchestru Osvobozeného divadla.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: audiokniha , Labyrint
Originální název:

Das Traumcafé einer Pragerin, 2001


Interpreti: Lenka Reinerová
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kavárna nad Prahou. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (17)

Chesterton
03.10.2024 audiokniha 4 z 5

Podepisuji milary. Výborný nápad, lehoučké čtení a přitom chytré. Jinak jsem zatím v papíru nenašla s paní Reinerovou souznění, ale je to vina mojí netrpělivosti! Zato jsem četla knihu její dcery Anny Fodorové :o)

Všechny vzpomínky byly výborné, laskavé, zasněné.
Jen mě malinko zesmutněla její úvodní slova:
"Kdybych byla věřící, mohla bych své přátele tam vysoko v nadpozemské kavárně považovat za jakési anděly strážné ..... Ostatně andělé strážní? Který bůh by mi je mohl poslat? A jakým jazykem bych se ho mohla dovolat? Máminou němčinou, tátovou češtinou anebo hebrejštinou svých předků?"
K čemuž mi napadla slova biblického Jóba:
"Ale já vím, že můj Obhájce žije a jako poslední vstane na zemi, u sebe mě postaví po mém probuzení a ve svém těle spatřím Boha."
Věřím, že dnes už i paní Lenka ví . . .
Poslechnuto na jeden zátah.
4/5

milary
25.01.2024 5 z 5

Nádherný nápad, krásný jazyk, vtip a noblesa se špetkou nostalgie; tak na mě působil poslech audioknihy načtené samotnou autorkou.
Snění i vzpomínky, fikce i realita přibližují četné přátele a známé paní Reinerové mezi osobnostmi meziválečné kulturní scény, i atmosféru Prahy 30. let minulého století.
Zážitek.


Jirinamac
24.07.2023 4 z 5

E-kniha stahnutá z MLP, ale asi se v knihovně podívám po papírové formě, aby má představa byla kompletní i včetně fotografií. Pohodové vzpomínky na stará přátelství, které probíhá v hlavě paní L. Reinerové.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma ke stažení (28.2. - 4.3.)

04.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kavárna nad Prahou v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených128x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených4x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit6x