Kdo chce naše peníze? přehled
Hana Lipovská
Ekonomie bez politické korektnosti Proč máme tak nízkou mzdu? Proč nás banka trestá za to, že spoříme? Proč se všem státům neodpustí dluhy a nezačne se znovu od nuly? Proč dotace našemu hospodářství nepomáhají, nýbrž škodí? Ještě nikdy nebyl náš život tolik závislý na ekonomii. A ještě nikdy se neobjevovalo tolik falešných proroků jako dnes. Moderní ekonomická lákadla na nás útočí ze všech stran, vyznat se v nich je stále složitější. Skutečně se ale chceme zbavit hotovosti? A opravdu je pro nás výhodné platit eurem? Co se stane, když dáme všem lidem základní příjem? Kdo budou vítězové a kdo poražení nových ekonomických nápadů? Knížka přední české ekonomky mladé generace se nevyhýbá nepříjemným otázkám. Je určena pro každého, kdo chce slyšet jasné ekonomické odpovědi a kdo se nebojí používat zdravý rozum.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo chce naše peníze?. Přihlašte se a napište ho.
Moc jsem se na tuhle knihu těšil nicméně hned po otevření mě do očí udeřilo napojení na pana Klause staršího a tak nějak mě přešla chuť. Kniha není úplně špatná ale nese se celá v duchu euroskepticismu a naprostého ponižování kohokoliv kdo není ekonom a to ještě ekonom podporující stejný pohled na ekonomiku jako má autorka. Jinak je označen za omezence, který vlastně ekonomii nerozumí. I napříč vlastním slovům autorky z konce knihy, kdy se máme co nejvíc snažit zabránit dělení světa na "my a oni", nedělá vlastně autorka celou knihu nic jiného. Z plna hrdla uráží sociology, antropology, biology, každého kdo je Evropsky pozitivně orientován, homosexuály, věřící a snad každou další skupinu lidí, která vás napadne. Kniha pro mě byla příjemným vystoupením z mé názorové bubliny, ale to je asi tak vše.
Některé kapitoly mě zaujaly více, některé méně. Zajímavé argumenty. Varování: velká kritika EU.
Kniha Kdo chce naše peníze? v seznamech
peníze ekonomika, hospodářství společnost finance stát naučná literatura
2020 | Aby bylo jasno aneb Vrátí se Marx a Lenin? |
2018 | Kdo chce naše peníze? |
2017 | Moderní ekonomie |
2019 | Má to cenu? |
2015 | Matematika v ekonomii a ekonomice |
Přehledná a srozumitelně napsaná kniha, kterou lze doporučit každému, kdo se zajímá o ekonomii.