Má to cenu? přehled
Hana Lipovská
Kniha pojednává o vztahu hodnoty a ceny a popisuje jejich vliv na chování člověka v rámci ekonomiky. Kniha patří do edice "Munice", což je populárně naučná edice nakladatelství Munipress
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Má to cenu?. Přihlašte se a napište ho.
Ma to cenu ? Nema.
Snazila jsem se pani Lipovske dat novou sanci, ale i napodruhe zjistuju, ze cist Vaclava Klause starsiho nechci.
Bohuzel, z pohledu dnesnich dni ( o CT Se nezajima, nesleduje, nelibi se ji, ale presto se necha nominovat. Zrejme si neosklivi penize, ktere poplynou. Zvlastni krestanka ) se mi pani protivi jeste vice nez z knihy. Skoda.
Knihu jsem přečetla najednou. Kniha velmi poutavě a pochopitelně popisuje funkci cen, místo v ekonomice a lidském rozhodování. Líbí se mi shrnutí po každé kapitole. Čtenáři, který nezná taje ekonomiky, se může kniha zdát složitější. Dobré je proto číst všechny tři autorčiny knihy pohromadě a postupně do těchto tajů proniknout.
Kniha Má to cenu? v seznamech
2020 | Aby bylo jasno aneb Vrátí se Marx a Lenin? |
2018 | Kdo chce naše peníze? |
2017 | Moderní ekonomie |
2019 | Má to cenu? |
2015 | Matematika v ekonomii a ekonomice |
Od začátku máte pocit, že autorka stojí vedle vás a s jistotou a zkušeností vás čtivým a přístupným způsobem provádí samotným srdcem složitého organismu ekonomie - cenami. Text vás postupně uvádí do problematiky a odkrývá celou šíři a komplexnost tohoto mystéria, které člověka provází od počátku věků. Co cena vyjadřuje, od čeho se odvozuje, jak se tvoří, jaká cena je správná, spravedlivá, jaký je rozdíl mezi cenou a hodnotou, co lze z cen vyčíst, jaké zákonitosti mezi cenami panují a tak dále.
A co více: krom praktických příkladů ze života slouží kniha i jako zdroj inspirace pro četbu dalších děl klasiků ekonomie - zjistil jsem, jak veliké jsou mé mezery a co vše ještě musím přečíst. Kniha je cenná i pro ty, kteří se obchodem živí, kteří podnikají a s cenami, hodnotou, užitkem jsou v dennodenním kontaktu a denně o nich přemýšlejí, když se snaží trefit tu správnou tržní cenu svého produktu.