Kdo chytá v síti přehled

Kdo chytá v síti
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431419/bmid_kdo-chyta-v-siti-VAI-431419.png 4 405 405

Internet je jediné místo, které neodděluje svět dětí a dospělých. Režiséři Vít Klusák a Barbora Chalupová založili na internetové seznamce fiktivní profily tří dvanáctiletých dívek jako výchozí bod výbušného dokumentu o internetových predátorech V síti. Do pěti hodin se jim ozvalo přes osmdesát mužů. V navazujícím souboru rozhovorů najdete hlubší rozbor postav z filmu, který vyvolal obrovský rozruch ještě před vlastním odvysíláním.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo chytá v síti. Přihlašte se a napište ho.

Lele61
14.10.2024 4 z 5

Také internet má samozřejmě kromě spousty kladných stránek i svoji stinnou podobu. Knížka vlastně na autentických příbězích dokresluje dokumentární film V síti. Byla to opravdu těžká a děsivá, ale zároveň poučná a varující četba. Dokumentuje jaké hrozné nástrahy a všehoschopní predátoři mohou na děti na netu číhat. Vhodná četba pro všechny rodiče, aby mohli své děti náležitým způsobem poučit a varovat.

Rose-Mary
07.10.2024 5 z 5

Jsem ráda, že jsem si tuto knihu přečetla, ale místy byla děsivá. Samozřejmě, že jsem věděla, jaké nebezpečí čeká na děti a mladistvé na síti, co se děje, kolik jich už na to doplatilo. Avšak přečíst si skutečné zážitky, zpovědi dětí, jejich rodičů a dokonce i samotných predátorů, to už je něco, co člověka dostane.
Měli by si ji přečíst všichni rodiče dospívajících dětí a více se zajímat, co jejich ratolesti na internetu sledují, čím se zabývají. A mluvit s nimi, snažit se získat jejich důvěru, aby se svěřily, kdyby se jim něco stalo, někdo po nich vyžadoval, co není normální. Prostě varovat je dopředu.

Josh
02.10.2024 3 z 5

Vše má své pro a proti. Využití technologií pozitivně je fakt, ale i opačně, jako dvě strany jedné mince. Být nezávislý, být na jedné straně tzv. na příjmu a na druhé straně mít přístup volat, když potřebuji, ALE je tu to jedno velké ALE!!

Co když jde o děti a jejich rozlišovací schopnosti? Vždyť ani nám dospělým nejde často rozlišit fake news, natož tenhle odporný hnus!!! Nemám lepší slovo, vy ano?

Opět se mi potvrzuje názor, že děti by mohly mít svůj účet na soc.sítích od minimálně 15ti a ještě přesvědčivě poučeni odborníky... Je otázka co se musí stát, aby... Rodiče nejen, že často neví co na tom mobilu, už ani ne PC, jejich dítě pořád dělá, ale ani kde je, s kým je, co dělá... A proč? protože nemají čas!!! Jako dospělákovi mi to přijde jako zaklínadlo české společnosti "nemám čas, nestíhám, nemůžu" a jaká je pak na to reakce dětí? Najdou si toho kdo čas má.... Na film po tomhle nemám žaludek, stačily ukázky :o((

10 právě čtených knih podle uživatelů (březen)

15.03.2020

Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020

Kniha Kdo chytá v síti v seznamech