Kdo chytá v žitě přehled

Kdo chytá v žitě
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36692/bmid_kdo-chyta-v-zite-HFc-36692.jpg 4 4252 4252

Tento psychologický poválečný román poprvé vydaný v roce 1951 patřil v padesátých letech k těm nejčtenějším. Příběh vypráví sedmnáctiletý mladík Holden Caufield, který byl vyhozen z přípravné školy a popisuje tedy jeho cestu domů. Cestou se setkává s různými typy lidí a získává nejednu zkušenost. Černý humor, kterým nám je tento příběh vyprávěn, nás více přibližuje k povaze pubertálního hocha, který cestou poznává nejen nové lidi a nová místa, ale také tak trochu sám sebe.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

The Catcher in The Rye, 1951

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo chytá v žitě. Přihlašte se a napište ho.

VendaS20
11.11.2024 1 z 5

Určitě je v knížce brilantně popsáno uvažování puberťáka, ale já se do knihy nemohla vůbec začíst a vůbec mě nebavila. Nejdřív to byla zajímavá změna ale brzy mne omrzela a vlastně jsem vůbec nevnímala co čtu. Za mne by byla kniha čtivější, kdyby Holdenovi úvahy byly jen vsuvkami v ději.

Melanka
06.11.2024 5 z 5

Kolikrát už jsem si říkala, že bych se nechtěla vrátit do doby dospívání. Ta nejistota, člověk se cítil trapně nebo mu přišli trapný všichni ostatní. A jak vypadám? A co na to řeknou kluci, a co teprve holky? A rodiče mě furt někam tlačej! V knize to všechno je, geniálně napsané. Jak já Holdenovi rozuměla!

Dimas
25.10.2024 3 z 5

///Já nevím přesně, co tím vlastně chci říct, ale myslím to vážně.///
Dospívání prostě není jednoduché v každé době…

Knižní novinky (12. týden)

21.03.2021

Knižní novinky (15. týden)

07.04.2019

Mezi jiným přijdeš na to, že nejsi první, kdo byl zmaten, vyděšen, a dokonce zhnusen chováním lidí. V žádném případě na tom tak nejsi sám. Bude to pro tebe vzrušení a povzbuzení, až to poznáš. Mnoho a mnoho lidí před tebou totiž mělo stejné trápení, v morálním a duševním slova smyslu, jako máš právě ty.

Věčně říkám: ,Těší mě, že jsem se s váma seznámil, někomu, s kým mě ani dost málo netěšilo se seznámit. Ale když člověk chce žít, musí tyhle věci říkat.

Kniha Kdo chytá v žitě v seznamech

v Přečtených6 695x
v Knihotéce1 094x