Kdo dostane pusu přehled
Jarmila Dědková
Dívčí román o dvanáctileté Kristýně, která nelibě nese narození mladšího sourozence a situaci řeší studiem na konzervatoři. Od okamžiku, kdy se narodil Vojta, nemá na Kristýnu čas maminka, tatínek ani babička. Kristýna žárlí a rozhodne se odejít z domu: přihlásí se k talentovým zkouškám na konzervatoř. Je přijata a vlastně neví, jestli je ráda. Začíná jí nový život a není snadný. Literární předměty jí sice nečiní potíže, ale hodiny v tanečním sále, vytáčení špiček, kyčlí a kolen, až tělo bolí - to že chtěla? Nic není, jak by mělo být; tancování ji nebaví, maminka je daleko a internát k nepřežití...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo dostane pusu. Přihlašte se a napište ho.
žárlení na mladšího sourozence a vlastní pocit už nejsem první .. častý jev u starších sourozenců ..
Zajímavý příběh. Kristýna sice ze začátku dost žárlila na brášku, ale vlastně neměla proč.
Kniha Kdo dostane pusu v seznamech
tanec pro dívky nový začátek pro dospívající mládež (young adult) dívčí romány
2005 | Jak to bylo poprvé |
1992 | Martina |
2001 | Jahodníček |
1996 | Čekanky |
1998 | Kamínek v botě |
Jeden z nejněžnějších a přitom nepřeslazených příběhů o první lásce, co jsem četla. Udivilo mě, jak má autorka nízké hodnocení. Její příběhy jsou poutavé a určitě mají co sdělit i současným dívkám. Doporučuji.