Kdo mě vzal prvně za ruku přehled
Maggie O'Farrell
Měly to pro ně být nejšťastnější chvíle. Místo toho zanechaly na jejich duších šrám… Když se Alexandra „Lexie“ Sinclairová setká s okouzlujícím Innesem Kentem, šéfredaktorem vlivného časopisu a respektovaným obchodníkem s uměním, ještě netuší, že se sama stane středem zájmu jeho vybraného vkusu. Aby šla štěstí naproti, rozhodne se skoncovat s venkovskou malostí a začít znovu a lépe v londýnské čtvrti Soho. Sešněrovaná padesátá léta jsou však stále plná nástrah i předsudků a mladá žena se po boku ženatého muže lehce zaplete do potíží. Na počátku 21. století se mezitím život jedné rodiny ze dne na den otočí vzhůru nohama. Malířka Elina přišla při komplikovaném porodu málem o život a od návratu z nemocnice se cítí vykořeněná a zmatená. Cosi je v nepořádku – a ani její manžel Ted nenese příchod miminka právě snadno. V neustálém strachu o partnerku hledá oporu ve vzpomínkách na dětství, kde se však navzdory ujištěním rodičů vyskytují nesrovnalosti, jež si nedovede vysvětlit… Křehký dvojportrét silných žen, které s odstupem celého půlstoletí svazují podobné osudy, získal v roce 2010 ostrovní cenu Costa v kategorii Nejlepší román.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2024 , OneHotBookOriginální název:
The Hand That First Held Mine, 2016
Interpreti: Dana Černá
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo mě vzal prvně za ruku. Přihlašte se a napište ho.
..já se do knihy nemohu začíst.. Vzdávám to. Třeba se časem ke knize vrátím.. proto ji nehodnotím..
Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)
05.05.2024
Kniha Kdo mě vzal prvně za ruku v seznamech
v Mé knihovně | 64x |
Londýn irská literatura psychologické romány společenské romány prolínání minulosti a současnostiAutorovy další knížky
2022 | Hamnet |
2024 | Kdo mě vzal prvně za ruku |
2023 | Portrét novomanželky |
2021 | Kam chodia snehoví anjeli |
2022 | Chlapec, ktorý stratil iskru |
Moc pěkné ztvárnění příběhu, který poukazuje na to, jak je důležité vědět odkud pocházíme.