Kdo se postará o Annu přehled

Kdo se postará o Annu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532493/bmid_kdo-se-postara-o-annu-65d44e17437db.jpg 4 399 399

Reinkarnace je potvora – život vám nedá pokoj ani po smrti Po úspěšné knížce pro děti Justýnka a asistenční jednorožec se autorce nechtělo vracet nohama na zem ani v její prvotině pro dospělé čtenáře. Příběh malířky Olívie reinkarnované do akvarijní rybky Anny dovede přesto být syrově realistický. Společně s rybkou – ironicky glosující svoji lidskou minulost, podivnou rybí přítomnost i nejistou budoucnost – čtenář z akvária nakoukne do několika domácností, jejichž obyvatelé před němým hostem často odhalí víc, než by chtěli. Rybka se stěhuje od holčičky, které nejvíc na světě chybí táta, k hlídači nádraží, který se tátou snaží být. Důchodkyně Máša je tak ráda, že konečně není sama, že s sebou akvárko nosí v síťovce i na nákup. Homosexuální pár zase řeší skomírající vztah i psychologické testy nutné k osvojení dítěte. Olíviin (teď už bývalý) psychoterapeut Adam zatím pátrá, kdo jeho nejtajemnější klientka vlastně byla. Ale jak už to bývá, během pátrání se nejvíc dozvídá sám o sobě... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo se postará o Annu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (116)

Mandalaaa
07.06.2024 5 z 5

Moc chválím autorku za opravdu krásný jazyk a smysl pro humor. Téma spíše neveselé, ale člověk hned nemusí upadat do depresí. Od autorky mám přečtenou i Justýnku a asistenční jednorožec a také se velmi hezky čte. Kdo ale čeká hluboké vykresní postav, tak to musí sáhnout pro jinou knihu. Příběh je to ale velice nápaditý, takže dávám plný počet hvězdiček za kreativní styl psaní.

Racík
08.05.2024 4 z 5

Kniha se čte dobře, ale je lehce depresivní, rozhodně to není čtení na vylepšení nálady, spíš naopak. Hlavní hrdinku jsem moc nechápala, závěr příběhu to jen umocnil. Nicméně to asi odpovídá současné realitě a příběh je uvěřitelný. Možná by stálo za to na příběhu ještě zapracovat. Stálo by za to doplnit do příběhu některé drobnosti, které chybí, a příběh je v některých směrech z mého pohledu neuzavřený.


Katka2382
10.04.2024 4 z 5

Taková fajn oddechovka.
Jen by mi zajímalo co se dál stalo s Lottou?

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (32. týden)

02.08.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdo se postará o Annu v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených480x
ve Čtenářské výzvě60x
v Doporučených37x
v Knihotéce150x
v Chystám se číst294x
v Chci si koupit59x
v dalších seznamech3x