Kdo vraždí v Cambridgi? přehled
Daniel Glyn
Tahle knížka obletěla celý svět, a to z prostého důvodu – že máme rádi opravdu dobré detektivky, třeba takové, jaké psávala Agatha Christie. Detektivní žánr má k dispozici spoustu trumfů – hrdelní zločin, zdánlivě neřešitelná záhada, dobrodružné a nebezpečné pátrání, touha po spravedlnosti –, jen s nimi umět sehrát dokonalou partii. Skutečně dobrá detektivka je přísně logická, nepodvádí (žádné tajné chodby), je napínavá, ale nejde o thriller, není užvaněná, postavy jsou psychologicky reálné (žádní blázni) a prostředí uvěřitelné – a snad by se i měla odehrávat ve staré dobré Anglii… Především však řešení představuje opravdový rébus a spravedlnosti musí být učiněno zadost.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2006 , Národní divadlo (Praha)Originální název:
The Cambridge Murders, 1945
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo vraždí v Cambridgi?. Přihlašte se a napište ho.
Výborne, ľahkým a miestami vtipným štýlom napísaná detektívka, odohrávajúca sa na študentskej koleji. Napriek tomu, že bola napísaná už v roku 1945, nie je písaná archaickým a ťažkopádnym štýlom, za čo určite vďačíme aj výbornému prekladu verzii v roku 2006. Kto ma rád klasické anglické detektívky, doporučujem.
Kniha Kdo vraždí v Cambridgi? v seznamech
Toto je typicky anglický styl , určitě nemusí každému vyhovovat , ale na druhou stranu si , jak se domnívám , zcela určitě své čtenáře najde. Připravte se na anglický suchý humor. Snad by se celí děj dal vtěsnat na méně stran , ale to by nejspíše byla škoda. Nu , každý ať si udělá názor sám.