Kdyby tak na mě někdo někde čekal přehled

Kdyby tak na mě někdo někde čekal
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16763/bmid_kdyby-tak-na-me-nekdo-nekde-cekal-Adr-16763.jpg 3 283 283

Prvotina mladé Pařížanky, která původně vyšla roku 1999 v nákladu 800 výtisků v malém nakladatelství, po obrovské vlně zájmu se dodnes prodalo už přes 500 000 výtisků a kniha byla přeložena do 19 jazyků. Krátké povídky napsané úsporným, přesným (a silně pařížským) jazykem s krutým humorem a dokonale odpozorovanými detaily rozebírají mezilidské vztahy, které může definitivně zničit zdánlivě bezvýznamné zazvonění mobilního telefonu. Vztahy mezi Gavaldinými hrdiny, ať jsou to sourozenci, manželé, milenci, rodiče s dětmi či kolegové, charakterizuje přiléhavě zachycená směšnost, zbabělost, záludnost a žárlivost, ale i loajalita a spojenectví.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Mladá fronta

Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdyby tak na mě někdo někde čekal. Přihlašte se a napište ho.

vin_hanna
16.12.2024 3.5 z 5

Po prvních dvou povídkách, které měly hodně ženské téma jsem si říkal, do čeho jsem se to pustil, ale pak spisovatelka přeřadila na trošku jinou kolej a hned mě to začlo víc bavit. Supr břitký humor (kanec v autě), velice drsná povídka o veterinářce, ale jinak to ve mě asi nic hlubšího nezanechalo. Aspoň knížka díky stylu psaní byla rychle přečtená. 70%

dzejkbeltygros
04.12.2024 2 z 5

Jak píše Baushka, měla jsem to taky do výzvy. Nenadchlo, neurazilo. Nic moc. Dvě, tři povídky byly fajn, ale jinak jsem se v tom nenašla. Asi poputuje dál.

Pebra
25.11.2024 4 z 5

Úplně jsem ji slyšela, Pařížanku - určitě v zajímavých hadrech s cigaretou v namalované puse :). Břitká, sebevědomá, ryze ženská - a podle toho vypadaly i povídky. Časem na ně určitě zapomenu.

Kniha Kdyby tak na mě někdo někde čekal v seznamech