Když královna miluje přehled

nehodnoceno
Když královna miluje
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122776/bmid_kdyz-kralovna-miluje-4A2-122776.jpg 0 0 0

Román vypráví o lásce Barbory Radziwillowny a králoe Zikmunda Augusta II., posledního z rodu Jagellonců. Mladý král se zamiluje do mladé a krásné litevské šlechtičny a tajně se s ní ožení. Tento sňatek vyvolá u polské šlechty veliký odpor, který musí Zikmund August překonat, aby byl jeho sňatek uznán a on mohl dovést milovanou ženu ke korunovaci.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když královna miluje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Erezka
26.08.2016

Knihu mi přinesla maminka přítele, pravděpodobně ji koupila za pár korun v nějakém antikvariátu. Prý ať si to přečtu a zjistím, jestli to není kravina. A já jsem se rozhodla, že si to pro zajímavost opravdu přečtu. A ukázalo se, že je to opravdu strašná slátanina. :-)
Většina knihy je otřesnou červenou knihovnou, kdy autor donekonečna popisuje rozechvělá srdce milenců, jejich schůzky a toužení. Tyto pasáže jsou naprosto nezajímavé a rozvleklé. Nechybí nám tam ani únos (dva krát), čekání, stesk, omdlévání, záchvaty, úklady nepřátel apod. Část knihy potom popisuje odpor polsko-litevské šlechty proti sňatku krále a jeho překonávání tohoto odporu. To je neméně nudné než milostné pasáže. Projevy pánů šlechticů mají i několik stran.
Knihu jsem ale dočetla, protože mi přišel zajímavý květnatý archaický jazyk, kterým je psána. Není snadné něco takového číst, tak jsem si to chtěla trochu užít. :-) Knihu doporučuji všem masochistům, kteří by si chtěli udělat sebemrskačskou chvilku s romantickou četbou našich prababiček. A kteří mají rádi polskou šlechtu se všemi jejich vojvody, hetmany a oslovení "vzácný pane". Protože v tomto ohledu je to stejné jako u knih Henrika Sienkiewicze, které mám moc ráda.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když královna miluje v seznamech

v Přečtených1x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

1930  0%Když královna miluje