Když nastaly deště přehled
Román z moderní Indie.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1939 , František BorovýOriginální název:
The Rains Came, 1937
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když nastaly deště. Přihlašte se a napište ho.
No nevím. Od knihy jsem si hodně slibovala, nakonec jsem ji dočetla asi s dvěma delšími přestávkami.
Život v Britské Indii plyne poklidně. V Rancipuru vedle sebe koexustuji dvě enklávy - britští kolonizátoři, kteří mají svůj uzavřený svět jakési malé Anglie s caji o páté, večírky, kde září úchvatné anglické lady v nádherných róbách.... Nesnaží se a ani nechtějí poznat svět za metaforickou zdí, kde žije původní indické obyvatelstvo,jeho mentalitu,tradice,kuchyni....Všechno se změní, když udeří přírodní katastrofa.......
Jak říkám, od knihy jsem si hodně slibovala, téma zajímavé a příběh zasazeny do atraktivního prostředí, bohužel se neskutečně vleče. Škoda.
Miluju starší knihy a vůbec mi nevadí hodně stránek. Ale tohle čtení bylo utrpení, postavy nezajímavé a abych knihu dočetla, musela jsem se hodně nutit a často "zetkovat".
Kniha Když nastaly deště v seznamech
Indie americká literatura přírodní katastrofy americké romány
2006 | Když nastaly deště |
1992 | Paní Parkingtonová |
1946 | Noc v Bombaji |
1940 | Časný podzim |
1970 | Farma |
Četl jsem když mi bylo asi čtrnáct, takže už je to fakt dlouho. Ale protože mám odjakživa rád staré knihy (a ten výtisk byl letitý už tenkrát), vydržel jsem až do konce a dodnes si pamatuju, že mě ten příběh (ono jich je tam teda víc, žejo) bavil, zaujal a i jsem se o koloniální Indii dost dozvěděl... Dnes se to širšímu čtenářstvu už doporučit neodvážím, ale jsem si jistý, že příznivce si stále najde.