Když se vosy vyrojí přehled

Když se vosy vyrojí
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472708/bmid_kdyz-se-vosy-vyroji-akH-472708.png 4 191 191

Josefína Divíšková série

Jakmile se svérázná učitelka Josefína Divíšková rozhodne uspořádat letní výtvarný kurz na statku pod zříceninou hradu Krákorec, nečeká, že by se mohlo přihodit něco vážnějšího než dva týdny nudy zpestřené nanejvýš hašteřením důchodců bez jakéhokoli talentu. Když je však nalezena mrtvola jednoho z frekventantů, pochopí, že má o zábavu postaráno. Kdo je vrahem? Někdo z obyvatel statku, zejména pak alkoholu a metalu holdující majitelův syn Pavel? Nebo snad některý z účastníků kurzu? A co Jezevec Kid – podivínský tramp, který se po letech vrací do brodských lesů? Vrásky na čele Josefíně způsobí i parta brigádníků na Krákorci, zvlášť když se ukáže, že je mezi nimi dcera komisaře Tvrdíka, k níž se Josefína snaží najít cestu. První kroky, které v tomto směru učiní, ale dopadnou poněkud katastrofálně. Ostatně jako vždy…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když se vosy vyrojí. Přihlašte se a napište ho.

Aghatte
23.08.2024

Nedostala jsem se přes nudný začátek, tudíž jsem se mrtvoly a vyšetřování ani nedožila.
Nehodnotím, odloženo.
Ty trapné ohrané vtipy, alá tlustá matrona s květákem na hlavě…, mám pocit, že je příliš tlačeno na pilu, jen aby to bylo vtipné, a tím pádem není.
Chybí tomu lehkost a nadhled.

rafan65
10.08.2024 5 z 5

Josefína Divíšková tentokrát bez sestry Miroslavi a švagra Karla ale i tak pořád excelentní. Tyto knihy mě neskutečně baví, jsou plné humoru a čtou se nádherně. Děj je zasazen do úplně odlišného prostředí než předchozí kniha, čtenář cítí že se pohybuje na neprobádané půdě obklopený důvěrně známými postavami. Autorka pořád drží laťku hodně vysoko a věřím že tomu tak bude i nadále.

Snílek1980
10.07.2024 5 z 5

Tyhle knížky prostě nezklamou. Z tohoto dílu sice dýchá pohoda horkých letních dnů, ale zločin si Josefínu najde i na kurzu malování pod zřícenou hradu. Moc mě bavili lidé soustředění na statku, z nichž někteří by zasloužili pár za uši. Samozřejmě nechyběl ani komisař Tvrdík a tentokrát se na scéně objevila i jeho pubertální dcera. Prostě skvělá, pohodová detektivka, kterou si člověk musí zamilovat.

Česká slečna Marplová zasahuje už popáté!

31.05.2021

Knižní novinky (20. týden)

16.05.2021

Kniha Když se vosy vyrojí v seznamech