Když stromy rostly do nebe přehled
Aida Brumovská
Půvabná novela zachycuje konfrontaci dětského světa se světem dospělých. Autorka s laskavým humorem a nadhledem zaznamenává formou vyprávění šestiletého děvčátka dětské starosti i radosti, dětské sny a touhy a důvěřivý, naivní pohled na problémy dospělých. 2. vydání.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když stromy rostly do nebe. Přihlašte se a napište ho.
Nadherna kniha. Svět očima malého dítěte. Myslím ze by se hodila pro každého rodiče. Pro proměňují ze deti nevidí svět jako dospeli
A tohle se mi naopak líbilo moc. Jemný, něžný příběh očima malého dítěte, který nám otevírá oči, který nám ukazuje, jak křehká dokáže být dětská duše, jak křehký je dětský svět a jak snadno se může stabilita v tomhle světě narušit.
Přečteno za jediný den, den plný nadčasové krásy, něžnosti, plný dětské nevinnosti, plný pochopení i skrytých obav, protože my, dospělí, už víme, že život nebere ohledy na nikoho, ani na křehkou, dětskou duši...
Kniha Když stromy rostly do nebe v seznamech
1991 | Příběhy od Pavoučího kamene |
2002 | Láska s vůní tymiánu |
2001 | Láska má jméno Satan |
1999 | Život bez psa - Život pod psa |
1995 | Jak se kamarádí s kočkou |
Ve vyprávění šestiletého děvčátka vplouváme do severočeského Varnsdorfu roku 1947. Krásný naivní dětský pohled. Až poslední kapitola Všechno je jinak přináší poznání dospělého, že "ty stromy nejsou až tak vysoké...", v závěru je ukázka, že i přítomnost může přinášet, že všechno je trochu jinak; krásně je zde vložena prosba po lidské a rodinné pospolitosti.