Kiko a tajemství papírového motýla přehled
Markéta Pilátová
Jemné vyprávění o japonské holčičce, která si hledá nové kamarády v Čechách, překvapí několika dalšími rozměry: Knížka pojednává o tom, jak se rodí přátelství, o schopnosti komunikovat a v neposlední řadě o křehké kráse japonského umění origami. Děti by se pomocí příběhů obklopujících jednotlivé skládačky měly učit základní origami postupy, pečlivosti při práci s papírem, trpělivosti a estetickému vnímání jedné velmi staré, tradiční dovednosti.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kiko a tajemství papírového motýla. Přihlašte se a napište ho.
Perfektní volba pro začínající čtenáře, ideálně pro 2.-3. třídu. Napínavý příběh děti nenechá knihu zaklapnout a díky origami se dá skvěle přenést až k vám domů. Stačí jen trochu nechat pracovat fantazii…Krásné jsou i ilustrace, a tady snad jen jedna výtka, pokud nejste zrovna mistři v origami, návody v knížce Vás nespasí…pro nás byly obtížně srozumitelné. Těšíme se na další díl…
První příběh holčičky Kiko a já jsem velmi spokojená.
Kroměříž, zahrady Květná a Podzámecká a české dějiny k tomu, společně s maličkou Japonkou, její maminkou světoběžnicí (možná spíše světomotorkářkou) a tatínkem, doktorem starých knížek. Spousta drobností, které v našem prostředí asi nejsou tak běžné - třeba tatínek vaří večeři versus tatínek Lukáše Mařaty. Zajímavé ilustrace a výborná předmluva Violy Fischerové.
Jediná moje výtka směřuje k návodům na origami: chtěli jsme podle nich s dětmi skládat, ale nejde nám to. Naštěstí nám autorka slíbila, že se na našem čtenářském setkání snad časem objeví, tak se poradíme s odbornicí na slovo vzatou!
Kniha Kiko a tajemství papírového motýla v seznamech
pro děti pro dívky origami dětský hrdina Japonci dětská dobrodružství příběhy pro děti
2017 | S Baťou v džungli |
2020 | Senzibil |
2007 | Žluté oči vedou domů |
2009 | Má nejmilejší kniha |
2014 | Tsunami blues |
Hezký příběh, ale písmo příliš drobné. Ilustrace průměrné, příběh by si zasloužil lepší formát.