Výtah do pekla přehled

Výtah do pekla
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178220/bmid_vytah-do-pekla-YQ0-178220.jpg 4 198 198

Kladivo na čaroděje série

Něco k smrti vyděsilo pacienty pražské nemocnice. Což by nebylo nic zase tak neobvyklého, kdyby ti pacienti nebyli už nějakou dobu v komatu. V chodbách pod nemocnicí se něco skrývá… něco prastarého a mocného. Něco, s čím si musí jít Felix Jonáš promluvit – a nezešílet při tom. Zároveň Klaudie vstupuje do paneláku na Jižním městě, ve kterém pravidelně dochází k několika velmi brutálním sebevraždám. To, co vypadá jako jednoduchý úkol, se brzo změní v boj o holý život. Panelák je posedlý zlem a nájemníci nejsou o nic lepší. Prastaří bohové i moderní přízraky – to je moc i na tým Felixe Jonáše.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výtah do pekla. Přihlašte se a napište ho.

Maud22
18.10.2024

Nejen výtah v podivném paneláku, ale i pátrací akce se rozjíždějí. Jednu má na starost Felix s Waltrem a druhou zase Klaudie s Vincencem. Jenže Vincenc má nabídku, která se neodmítá, tak Klaudie jde na věc sama. Dostane se do paneláku, z něhož není úniku, a řeší podivné úkazy a trochu jí jde o život. Felix s Waltrem zase mají úkol od samotné Ester, jedné ze sedmičky. Asi nejlíp byl na tom Vincenc...:-) Místy jsem se smála nahlas. Těším se na další díl.

T800
22.07.2024 5 z 5

Pan Pavlovský dokazuje, že psát umí. Výtah do Pekla je asi najlepším příběhem v této sérii.

Covenant
17.06.2024 4 z 5

Jirka je zpět a je to znát. Přečteno za rekordní čas. Vrátil mi do hry Waltera a i když Vincenc má epizodní roli, jak v minulém díle, nevadilo to. Walter s Felixem, se postarali o tu veselejší, existencionální část. Klaudie si střihla solo akci v čistokrevném hororu, se vším všudy. Styl střídání dvou příběhů, je podle mě, z nějaké základní poučky pro spisovatele. Něco jako - napište dva příběhy, každý zvlášť - poté je rozdělte na úseky, vždy končící v napínavém stavu - poté je na přeskáčku spojte - čtenáře tak udržíte v napětí, až do konce. Mě tohleto hrozně štve a nutí mě to nahlížet dopředu v knize, abych zjistil, jak to bude pokračovat. A nejvíc mě štve, jak to na mě funguje. / ,,Nechci nic říkat, ale jeden z nás tady, nebudu říkat kdo, píchá mrtvoly. Připadá mi trochu pokrytecké se najednou pohoršovat nad tím, že vezmu jednoho kómaťáka na projížďku." ,,Mezi mrtvým a člověkem v kómatu je rozdíl." Felix se znovu podíval na dítě. ,,Ale ne moc velký. Odpojit ho na delší dobu bez výživy, tak ten rozdíl zmizí. A ty ho pak budeš klidně moct adoptovat, kdyby náhodou nějaká z tvých mrtvých kámošek zatoužila po dítěti." I v tom slabém světle bylo vidět, jak Walter zrudnul v obličeji. ,,Víš jakej je rozdíl mezi tvýma a mýma holkama?" ,,Tep?"

Kniha Výtah do pekla v seznamech

Praha magie česká fantasy

Jiří Pavlovský