Klamný dojem přehled
Jeffrey Archer
Tento poutavý příběh plný zvratů a šokujících intrik začíná v New Yorku, kde je krátce po teroristických útocích 11. září 2001 pohřešovaná Anna Petrescová. Má se za to, že je mrtvá, čehož Anna využije a uprchne z Ameriky. Jenže je pronásledována přes celý svět – z Toronta do Londýna, Hongkongu, Tokia a Bukurešti – zatímco se zoufale snaží najít odpovědi na následující otázky. Proč byla noc před 11. zářím ve svém anglickém venkovském sídle brutálně zavražděna stará aristokratka? • Proč úspěšného newyorského bankéře nepřekvapilo, že ráno poštou obdržel něčí levé ucho? • Proč špičkový manhattanský právník pracoval pouze pro jediného klienta a nikdy si neúčtoval žádný poplatek? • Proč bylo olympijské gymnastce vyplaceno milion dolarů, přestože neměla bankovní účet? • Proč byla anglická hraběnka připravena zabít zmíněného bankéře, právníka a gymnastku, i když to znamenalo strávit zbytek života ve vězení? • A proč dal japonský ocelářský magnát 50 milionů dolarů ženě, kterou potkal jen jednou v životě? Bude zapotřebí všech prostředků FBI a Interpolu, aby se podařilo najít spojení mezi touto zdánlivě nesourodou skupinou lidí. A co s tím vším má společného Van Goghův „Autoportrét s obvázaným uchem"?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2022 , Saga EgmontOriginální název:
False Impression, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klamný dojem. Přihlašte se a napište ho.
Absolutně špičkový čtení.
Autorovy znalosti jsou nepřekonatelné a všestranné, a ty z oblasti umění mě zaujaly už před třiceti lety při čtení "Dolarovky".
Tuhle knihu jsem naposledy rozhodně nečetla.
Taky jsem se při výběru knih k poslechu nechala zmást označením horor. Protože se mi teď líbí Archerovy knihy, zajímal mě i jeho horor.
No. Tak horor to sice není, ale autor ani tentokrát nezklamal, takže za mě dobrý. Nelituju koupě.
Kniha Klamný dojem v seznamech
1989 | Ani o dolar víc, ani o dolar míň |
2022 | Jen čas ukáže |
2009 | Čas pomsty / Vzpomínáš si? / Dítě číslo 44 / V šachu - zkrácené verze |
2009 | Čas pomsty |
1995 | Kane a Abel (1. část) |
Zajímavé nahlédnutí do světa bohatých milovníků umění, kteří neznají překážky v cestě za svými Van Goghy...Vůbec jim nezávidím, jsou to jen bohatí chudáci. Lépe je, zajet si na výstavu do Vídně, nebo Amsterdamu, vypít si cappuccino u Hawelky a být v klidu. Dobře se to četlo, jen nechápu, proč to Archer zbytečně dramatizoval se všudy přítomnou šílenou Krantzovou.