Vánoční koleda přehled
Charles Dickens
Klasická povídka zavádí čtenáře do Anglie 1. poloviny 19. století v období Vánoc a vystihuje autorovu víru v lidskou laskavost a dobrotu.
Literatura světová Novely
Vydáno: 1945 , Václav PourOriginální název:
A Christmas Carol, 1843
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční koleda. Přihlašte se a napište ho.
Zase po nějaké době jsem sáhla po klasice a mám z ní malinko rozporuplné pocity. Příběh je krásný a poučný. Určitě něco předá každému!! Nicméně ten jazyk mi dal dost zabrat. Neumím si představit, že bych po knize sáhla jako dítě, i teď jsem musela často přemýšlet nad tím, co některé výrazy znamenají.
Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)
23.10.2022
20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2018
27.12.2018
10 právě čtených knih podle uživatelů (prosinec)
16.12.2018
Kniha Vánoční koleda v seznamech
v Přečtených | 2 974x |
ve Čtenářské výzvě | 1 200x |
Anglie Vánoce 19. století zfilmováno duchové a přízraky dobrodružství minulé životy vánoční zvyky vánoční příběhy zfilmovaná pohádkaAutorovy další knížky
1966 | Oliver Twist |
2010 | Vánoční koleda |
1960 | Nadějné vyhlídky |
2015 | David Copperfield |
1961 | Kronika Pickwickova klubu |
Nechápu, jak je možné, že mě tato vánoční klasika tak dlouho míjela! Příběh je platný i po 180 letech od svého vydní a stále má své kuzlo. Jako třešinka na dortu byly ilustrace Lisy Aisato! Opravdu nádherný vánoční příběh a pro mě i dárek letošních Vánoc.
P.S. Při čtení jsem si uvědomila, jak moc se proměnil styl psaní. Dickensovo vyprávění je plné popisů, barvitých přirovnání a souvětí na 5 řádků. To už dnes málokdo umí.