Klášter nejsvětějšího srdce přehled
Štěpánka Jislová
Mladý mnich Stibor žije v klášteře obklopeném toxickou mlhou. Strávil tu celý svůj život a stejně jako všichni ostatní věří, že mlha pokrývá celý svět. Jeho dny sestávají z práce a modliteb, ale nyní se dostává do věku, kdy mu jednoduchý klášterní řád přestává stačit. Jednotvárnost dění a řada podivných předpisů v mnišském životě jej přinutí hledat odpovědi a snažit se o změnu zavedeného systému. Podaří se mu rozbít jednotvárnost všedních dnů a vyjít za obzor?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klášter nejsvětějšího srdce. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Otevrene konce mi vetsinou nevadi, ale tady jakoby s toho chybelo vic. Chtelo by to pokracovani ... nebo aspon vedet, zda se pribeh pohybuje na urovni manipulace s lidmi v nejakem postapo nebo zda jde o neco s nadprirozenou podstatou.
Těch aktuálních 71 % asi odpovídá. Přeci jen je vidět, že jde o školní práci. Graficky výborné, příběh by chtěl vypilovat a roztáhnout klidně na dvojnásobný rozsah. Takhle trochu nedotažené a zkratkovité.
Kniha Klášter nejsvětějšího srdce v seznamech
kláštery, opatství mnichové, mniši postapokalyptická sci-fi
2023 | Srdcovka |
2017 | Klášter nejsvětějšího srdce |
2023 | Supro: Hrdinové na dluh |
2019 | Komiksodějky |
2021 | Přeřekadla |
Velmi se mi líbila pochmurná a napjatá atmosféra obestřená tajemnem, která celým komiksem příjemně rezonovala. Námět není vůbec špatný a kam jinam umístit záhadu než do kláštera - skvělé to místo pro skrývání tajemství. Ponurou náladu příběhu podtrhuje skvělá rustikální kresba. Za mě velmi povedený počin.