Kletba krve přehled
Martina Hohenberger
Kletba krve série
1. díl >
Dospívající Karel nikdy nepocítil strach. Po svém dědovi zdědil vášeň pro hledání pokladů. Jedné noci vyrazí se svým mladším bratrem na nebezpečnou výpravu do znojemského podzemí. Tím uvede do pohybu události, které navždy změní jeho život. Karla pronásledují zlé sny a opakující se amnézie. Po čase navštěvuje soukromou internátní školu. Společně se svými přáteli pátrá Karel po zmizelých studentech, přitom zjistí pečlivě střežené tajemství školy a narazí na utajený svět, který se skrývá za diplomatickou imunitou vzdělávací organizace. Karel pomáhá chránit osazenstvo školy a dostane druhou šanci, aby napravil, co před lety způsobil. Vyřeší záhadu bludiště i zmizelých premiantů?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kletba krve. Přihlašte se a napište ho.
Velmi zajímavý příběh ze Znojemského prostředí.
Škola byla zajímavá, stejně jako postavy. Poutavý příběh o lidech, vlcích, upírech, nestvůrách. Škola je pro výjimečně nadané, ale také to nejsou zrovna svatoušci.
Některé postavy překvapily, jiné vás převezou a zklamou.
Je milé, když pro vyšší dobro/obranu se i nepřátelé postaví v boji vedle sebe a bojují bok po boku.
Hezký fantasy příběh, který se tak nejdříve nejeví a pak se rozplétá jedno tajemství za druhým.
Líbil se mi, dobře se četl. Překvapoval mě vývojem událostí.
Brzy si přečtu další díl. Snad se najdou zatracení a špatné se v dobré obrátí.
Za mě doporučuji. Skvělý příběh. ️
Super upíří fantazy z českého prostředí, která se odehrává na internátní škole. Líbilo se mi napětí, že jsem netušila, zda jsou upíři ti zlí, nebo ti dobří. A taky mě zaujala postava Báry, už se těším na další díl, kde bychom se o ní měli dozvědět více. Určitě doporučuju, pokud máte tento žánr rádi.
Kniha Kletba krve v seznamech
upíři podzemí česká fantasy dobrodružství dark fantasy internát Znojmo pro dospívající mládež (young adult) fantasy
2022 | Zloděj duší |
2022 | Studna věčnosti |
2021 | Kletba krve |
2021 | Probuzení |
2021 | Rovnováha života |
Upřímně miluju příběhy o upírech, zbožňuju Stmívání a nedám na něj dopustit! Takže, když jsem se dozvěděla, že hlavní tématem této knihy jsou upíři, byla jsem nadšená!
Proto jsem se na tuhle knihu opravdu hodně dlouho těšila a nechávala jsem si ji uloženou v mobilu do té doby, než na ni budu mít skutečně čas a hlavně chuť!
A než jsem se nadála, už jsem měla přečtenou první kapitolu, kde mě hned ze samotného začátku nadchlo, že se příběh odehrává v českém prostředí – ve znojemském podzemí. Knížka samotná se mi četla moc dobře, děj utíkal rychle, a to i přes to, že kniha má 522 stran. Nelekněte se toho, příběh je opravdu čtivý a ten rozsah určitě není ke škodě.
Jsem moc zvědavá na navazující knihu ze série Kletby krve, s názvem Studna věčnosti, ta na mě taky čeká připravená a já se k ní doufám v co nejkratším čase dostanu!