Klíč k vraždě přehled
J. R. Ellis
Vraždy v Yorkshiru série
V YORKSHIRU SE ZNOVU VRAŽDÍ ANEB NOVÝ PŘÍPAD PRO DETEKTIVY OLDROYDA A CARTERA... Vrchní inspektor Oldroyd už viděl spoustu obětí násilných činů, ale nikdy nebyl sám svědkem vraždy – až dosud. Když je během koncertu komorní hudby v severoanglickém Halifaxu zastřelen světoznámý houslista Hans Müller, má před sebou zkušený detektiv případ, který se vzpírá logice: pachatel beze stopy unikl a spolu s ním se ztratily i Müllerovy drahocenné stradivárky. Při pátrání po tajemném střelci a jeho motivu vstupují Oldroyd a jeho kolega Carter do uzavřeného světa bohatých sběratelů hudebních nástrojů i do temných vod skrývajících děsivá tajemství minulosti. Právě v nich bude možná třeba hledat klíč k celé záhadě. Oldroyd s Carterem musejí vynaložit veškerý důvtip, aby vzácný nástroj nalezli. Dokážou ale dopadnout i vraha, který jim jako kouzelník zmizel přímo před očima?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno:Originální název:
The Quartet Murders, 2017
Interpreti: Filip Jančík
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klíč k vraždě. Přihlašte se a napište ho.

Tento díl, který jsem opět poslouchala na Audiotéce, líbil se mně mnohem víc než předchozí. Prostředí hudby a vzácných hudebních nástrojů bylo fajn. Vyústění zápletky jsem trochu předpokládala, když se zmiňoval východní blok.

Docela drzost, zamordovat šmidlala přímo detektivovi pod nosem! A těch podezřelých, a těch motivů! Vrchní inspektor to samosebou rozmotal a to s fištrónem jemu vlastním.
Tlukot tisíců srdcí, Šťastně až do smrti a další knižní novinky (23. týden)
04.06.2023
Kniha Klíč k vraždě v seznamech
v Mé knihovně | 92x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Anglie vraždy sběratelství detektivní a krimi romány tajemství housle klasická hudba Yorkshire Antonio Stradivari, 1644-1737Autorovy další knížky
2023 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Tady jsem bohužel,musela hodně ubrat na hodnocení, tento díl se mi zdál zatím nejslabší z této série, ale to vůbec nevadí, vždycky nejsou žně,jak se říká...i tak se budu těšit na další audia :-))