Posvátná stezka přehled
Michael Blake
Kmen Komančů série
< 2. díl
Volné pokračování románu Tanec s vlky. Vypráví o dalších osudech indiánského kmene Komančů v době, kdy jsou vytlačováni bělochy.
Literatura světová Romány
Vydáno: 2003 , Ikar (CZ)Originální název:
The Holy Road, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posvátná stezka. Přihlašte se a napište ho.

Je to pomerne dosť dobrodružný western, kde už Dunbar nie je tou hlavnou postavou, ale prím hrajú prérijné indiánske kmene a ich pacifikácia. Vypichol by som cestu a pobyt náčelníkov vo Washingtone. To, čo sa deje na týchto niekoľkých stranách knihy, je skutočne na zamyslenie ...

Smutný příběh o vyhlazování Severoamerických Indiánů, tato kniha už není jen románem, ale i vyprávěním o skutečné historii Severní Ameriky.
To co je v knize říká Deset medvědů Velkému Bílému otci je sice jen zkrácená verze jeho skutečného proslovu, ale myšlenka zůstává stejná. Nevím jak moc se o této historii Američané učí, ale na jednu stranu chtějí přejmenovávat řeky a hory podle názvů původních obyvatel (snad aby se omluvili za činy svých předků) a na druhou stranu se největší strom (ne nejvyšší) stále jmenuje po gen. Shermanovi, který měl krev mnoha Indiánů na rukou.
Doporučuji si k tomu přečíst knihu: Mé srdce pohřběte u Wounded Knee, znovu se setkáte s Kopajícím ptákem i s náčelníkem Deset medvědů, jsou zde popsány smutné dějiny severoamerických Indiánů.
Kniha Posvátná stezka v seznamech
v Mé knihovně | 74x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Tento díl se taky poved