Poslední kmotr přehled

Poslední kmotr
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122077/bmid_posledni-kmotr-2He-122077.jpg 4 456 456

Kmotr série

Napjatá atmosféra uvnitř italské enklávy v newyorském Bronxu. Neúnavní hazardní hráči v kasinech lasvegaského hotelu Xanadu. Kolotoč peněz a sexu ve filmových studiích Hollywoodu... Vládnoucí zločinecký klan rodiny Cleruziových se rozhodne skoncovat s násilím a obchodem s narkotiky a splynout s řádnou americkou společností. Dokážou však jeho bossové - muži poznamenaní smrtelnými hříchy - překročit svůj stín? Mario Puzo ve svém dalším příběhu z prostředí zločineckých ghett a organizovaných gangů úspěšně kombinuje napětí s romantickými prvky, vinu a hřích se satirou, zločin s \"rodinnými hodnotami\" a dovádí jej - téměř po třiceti letech - do strhujícího závěru.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub

The Last Don, 1996

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední kmotr. Přihlašte se a napište ho.

ropo
12.03.2025 2 z 5

Několikrát jsem začal číst a několikrát jsem odložil. Nevím, jestli je to tím, že kniha byla původně napsaná jako scénář k filmu, ale došel jsem tak do poloviny a stále se tam nic neděje, akorát se tam prohrabávám hromadou stránek, kde se popisuje jak se kdo s kým vyspal a proč, zkrátka zbytečně bezvýznamné popisy bezvýznamných událostí i postav. Kdyby byla kniha o polovinu kratší, možná by se to četlo jinak, ale takto bohužel ne. Nevadilo by mi, kdyby kniha měla i přes 1000 stran, ale muselo by to být k věci a nějak to přispět k ději. Když to srovnám s jinými tituly, jako je např. Kmotr, Omerta, Sicilián nebo třeba Corleone, kterého do knižní podoby přepsal až Ed Falco, tak s těmito se tato kniha nemůže absolutně rovnat. I kniha Tvrďáci od Eda Falca, která zde nemá bůhví jaké hodnocení, mě více připomíná původní styl Maria Puza než tato, a také se mi podstatně více líbí, za mě by měla získat mnohem větší uznání než právě Poslední kmotr.

Mušketyrpepa
12.03.2025 5 z 5

To je teda počteníčko

janek_jmeno_me
15.01.2025 4.5 z 5

Oproti knihám "Kmotr" a "Sicilián" velice různorodá kniha. Nepojednává pouze o sicilské mafii, která působila v Americe, ale také o hollywoodské mafii v oblasti filmu. V knize je hodně postav, chvíli trvá, než si je zapamatujete, ale později zjistíte, že každá má v příběhu své opodstatnění. Některé části knihy mě možná přišly delší, než bylo potřeba, ale u jiných jsem zase nevnímal čas. Určitě další kniha od autora, ke které se později vrátím. Ovšem u mě "Kmotr" a "Sicilián" zůstanou zatím nepokořeny.

Kniha Poslední kmotr v seznamech

v Mé knihovně302x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)