Kniha denních modliteb přehled

Kniha denních modliteb
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531285/bmid_kniha-dennich-modliteb-65be046e701c3.jpg 4 10 10

Román Kniha denních modliteb zasadila americká prozaička a reportérka Joan Didion do fiktivní, politicky nestabilní středoamerické země jménem Boca Grande. Zde se protínají životní dráhy vypravěčky a vystudované antropoložky Grace Strasser-Mendanové a zdánlivě bezelstné Charlotte Douglasové, po jejíž dceři pátrá FBI. I v tomto románu se legendární spisovatelka představuje jako nesmiřitelná, břitká a nadmíru přesná pozorovatelka geopolitických událostí i privátních dramat s citem pro dialog a zkratku. Schopnost podmanivě načrtnout lidský osud a v ostře nasvícených situacích nahlodat představy o smyslu jedincova života i o možnosti jeho poznání jsou důvodem, proč knihy Joan Didion dodnes nabízejí strhující a zneklidňující čtenářský zážitek.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny

A Book of Common Prayer, 1977

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha denních modliteb. Přihlašte se a napište ho.

lososnapouti
20.09.2024 5 z 5

Že se mi to bude líbit, to jsem čekala. Ale že až tak moc?

Didion popisuje zdánlivě malé momenty, které se ovšem postupně složí příběh, který vás zaujme. Didion má talent charakterizovat lidi briskně, originálně, trochu jedovatě a je to fakt fajn.

Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)

11.02.2024

Kniha Kniha denních modliteb v seznamech

Joan Didion
americká, 1934 - 2021