Kniha džunglí (komiks) přehled
Rudyard Kipling
Slavný příběh lidského mláděte Mauglího začíná, když jako malé batole unikne ze spárů lidožravého tygra Šér Chána. Je zachráněn rodinou vlků a později je přijat i za člena vlčí smečky. Jak Mauglí dospívá, jeho zvířecí přátelé, mezi něž patří především odvážný černý panter Baghíra, moudrý medvěd Balú a lstivá krajta Ká, jej učí životu v džungli.. Nedaleko Mauglího se však neustále potlouká tygr Šér Chán, který si umínil, že chlapce přeci jen uloví. Jednoho dne se ale role obrátí a z lovce se stává kořist. Chlapec nakonec odvěkého nepřítele vláká chytrým plánem do léčky a zabije ho. Mauglí si také postupně hledá cestu k lidem. Přijmou ho zpět mezi sebe?... celý text
Dobrodružné Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2012 , GradaOriginální název:
The Jungle Book
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha džunglí (komiks). Přihlašte se a napište ho.
Pořízeno jako vánoční dáreček pro předškoláčka.
Je to opravdová pravá nesmrtelná nádherná Kniha džunglí, tak jak ji známe, jenomže v obrázcích a s částmi textu z originálu. Žádné "úpravy" a podobně, aspoň myslím
Jsem nadšená ze zpracování, z obrázků, z celé knížky... a doufám, že příjemce bude nadšen stejně jako já - jako kdysi při prvním čtení, tak i teď.
Doporučuji pro malé i velké :-).
I když se mi tato kniha nejdřív nechtěla číst, tak jsem ráda, že jsem se nakonec přiměla k tomu si ji přečíst. Komiks se navíc čte rychle, a úžasné ilustrace Vás donutí k tomu otočit stránku a číst dál :D .K tomu ten příběh, který je taky skvělý. Doporučuji všem.
Kniha Kniha džunglí (komiks) v seznamech
přátelství láska dětství komiksy dobrodružství džungle Mauglí
1958 | Mauglí |
1968 | Knihy džunglí |
2008 | Just So Stories / Bajky i nebajky (dvojjazyčná kniha) |
1971 | Stopka & spol. |
2006 | Kim |
Milé čtení pro děti i dospělé, i když příběh na mě působí strašně smutným dojmem. Ilustrace jsou opět povedené - Balú a Ká jsou skvělí kamarádi.