Kniha o naději přehled

Kniha o naději
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501061/bmid_kniha-o-nadeji-4a8-501061.jpg 4 29 29

V Knize o naději čerpá Jane Goodallová z moudrosti celého svého života, který zasvětila přírodě, a pomáhá nám pochopit, jak si zachovat naději i tváří v tvář pandemiím, válkám a hrozícím ekologickým katastrofám. V důvěrném rozhovoru s Douglasem Abramsem poutavě vypráví o svých cestách po celém světě, průkopnickém výzkumu a neutuchajícím aktivismu. Její bohaté zkušenosti nám mohou pomoci lépe porozumět krizím, jimž v současnosti čelíme. Jane a Doug společně nastiňují jedinou možnou cestu vpřed - začít opět věřit v budoucnost. Protože naděje existuje, i když se někdy zdá být nedosažitelná. Můžeme ji najít například v přírodě - a v naší vlastní odolnosti.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Kazda

The Book of Hope: A Survival Guide for Trying Times, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha o naději. Přihlašte se a napište ho.

salamandrina
07.07.2024 5 z 5

5 hvězd je málo! Jane Goodall je pro mě neutuchající inspirací v přístupu ke zvířatům, lidem, světu, k sobě. V době, kdy na mě často padá klimatická úzkost a slyším názory, jak green deal je blbost, v době, kdy se čím dál tím víc na mě sypou obrázky zvířat trpících pro naše účely, byla pro mě tato kniha opravdu nadějí. Goodall navíc nechce po nikom mega výkony, ale přiměje se zamyslet nad každodenním konáním a že i malé věci mají smysl. U hodně pasáží jsem naprosto bez skrupulí slzela. Skvělá ženská. Miluji ji!

aknel.kaba
13.06.2024 4 z 5

Jedinečnost Jane Goodall spočívá v tom, že nemluví jen o zvířatech, ale mluví hlavně o nás o lidech a o své neutuchající naději, že současné krize zvládneme. Má ohromný dar tuto naději lidem předat.

Sám se o tom přesvědčil i novinář The Newyork Times Douglas Abrams, který s Jane o naději sepsal tuto knihu rozhovorů. Povídali si spolu o Jajině životě a o všech čtyřech důvodech naděje, které Jane má.

Jednu hvězdu ubírám za zpracování. Chtělo to graficky oddělit části, které říká Jane a text Douglase.

Slůník
06.07.2023 4 z 5

Úplně mi nevyhovuje způsob, jakým je kniha napsaná - ani rozhovor, ani esej, je v ní ale množství velmi inspirativních myšlenek.

Zdědili jsme Zemi od svých předků, ale půjčili jsme si ji od svých dětí

Má-li člověk vůbec v životě poznat NADĚJI, musí se cítit silný a získat dojem, že jeho snažení přineslo výsledek.

Kniha Kniha o naději v seznamech