Kniha pěti kruhů přehled
Mijamoto Musaši
Kniha pěti kruhů je kniha o strategii boje, kterou napsal v roce 1645 legendární japonský šermíř Musaši Mijamoto. Mijamoto Musaši se v knize věnuje válečnému umění a soustředí se na psychologické a fyzické otázky, které vedou k vítězství. Kniha není jen o boji muže proti muži, lze ji využít jak pro vojenskou strategii ve velkém tak i na jakoukoliv situaci, kde se užívá plánování a taktika.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry Filozofie
Vydáno: 1992 , YettiOriginální název:
五輪書 (Go rin no šo), 1645
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha pěti kruhů. Přihlašte se a napište ho.
![x1carbon x1carbon](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/367864/m_x1carbon-M1i.png?v=1674230500)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velmi kvalitní spis, ze kterého jsem se snažil si vzít maximum. Přesto jsem po přečtení usoudil, že kniha není úplně pro mě. To nic nemění na tom, že jde o velmi kvalitní dílo.
Kniha Kniha pěti kruhů v seznamech
v Mé knihovně | 103x |
Tak už jen když porovnáme žití a myšlení té doby, musí nám být jasné, že to velmi těžko pochopíme tak, jako by si to přál autor... Nicméně je to velmi zajímavé, komplexní a také dosti poučné - stačí se zamyslet. Chápu to jako noty, jakousi nápovědu, ale zbytek si každý musí přebrat sám. Moc se mi to líbilo ;)