Knihovna malých zázraků přehled

Knihovna malých zázraků
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502051/bmid_knihovna-malych-zazraku-HeG-502051.jpg 4 364 364

Objev zmuchlaného seznamu četby, zastrčeného do staré knížky v knihovně, je počátkem neobyčejné cesty. Seznam knih otevírá bránu k novým a nádherným světům, od věčných příběhů lásky a přátelství až k epické cestě chlapce s tygrem přes Tichý oceán, a to právě v okamžiku, kdy Alíša potřebuje uniknout od osobních starostí. A když vdovec Mukéš dorazí do knihovny, protože touží navázat vztah se svojí knihomolskou vnučkou, zasvětí ho Alíša do tajemství nalezeného seznamu četby. Nejistá teenagerka a osamělý dědeček tak zakládají neobyčejný čtenářský klub o dvou členech. Knihovna malých zázraků je inspirující a hřejivá óda na vyprávění a jeho moc přenášet nás do jiných světů, spojovat nás a připomínat nám, že nový začátek nás čeká už možná na další stránce…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kontrast

The Reading List, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihovna malých zázraků. Přihlašte se a napište ho.

terinkha
04.11.2024 4 z 5

34/2024
Na začátku jsem byla z knihy trochu rozpačitá a nešlo se mi začíst. Alíša i Mukéš byli prostě zvláštní. Ale pak se začal děj odvíjet a najednou to bylo tak ohromně milý čtení, že jsem ani nechtěla přestávat. Ačkoliv jsem velký zastánce otvírání tématu psychického onemocnění, tak tady mi naopak přišlo super a žádoucí, že se v tom autorka moc nepatlala.
Bylo to opravdu krásné čtení, které mě (i přes ty smutné události) zahřálo u srdce. A autor seznamu je prostě...no uvidíte :-)
Dávám 75 % a jsem ráda, že jsem si do výzvy tuhle knihu vybrala!

Micandy
09.10.2024 4 z 5

Musím říct, že jsem se trochu obávala, že mě bude kniha nudit. Nakonec mě mile překvapila. Je to velmi milý příběh, který je i zamyšlení a tak nějak vás nutí na chvíli zpomalit. V knize se objevují neobvyklá jména ale to vůbec nevadí. Doporučuji

Josh
18.09.2024 3 z 5

Seznam 10 knih a jim „odpovídající“ příběh z reálného života 2 lidí - Alíša a Mukéš, kteří mají své rodiny a přátele. Jejich perspektiva, prožitky, trápení, bolesti i radosti se odráží na poznání, které jim přečtené knihy dají. Každému něco, barvité jako lidské životy. Nedá se upřít, že tato kniha umí prolnout knihy s lidmi, resp. nás čtenáře a knihy co čteme.

Člověk by se měl umět upřímně omluvit dřív, než je příliš pozdě.

Člověk by neměl ostatní lidi brát jako samozřejmost.

Nikdy není pozdě stát se dobrým člověkem.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Knihovna malých zázraků v seznamech

2022  82%Knihovna malých zázraků
2024  0%Zahrada za soumraku