Famfrpál v průběhu věků přehled

Famfrpál v průběhu věků
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202761/bmid_famfrpal-v-prubehu-veku-jzs-202761.jpg 4 1917 1917

Pro všechny, kdo mají rádi Harryho a fandí mu v jeho famfrpálových kláních za Nebelvír! Reprint příručky získané přímo z bradavické knihovny při Škole čar a kouzel vás seznámí s vývojem létajících košťat, poučíte se, jaké hry se s košťaty hrály ve starověku, jak se objevila Zlatonka, jakými proměnami prošel famfrpál od 14. století a jak vypadá dnes, seznámíte se s významnými famfrpálovými týmy ve Velké Británii a v Irsku. Uvádí ji předmluva ředitele bradavické školy Albuse Brumbála a najdete v ní i reprodukci výpůjčního lístku z bradavické knihovny. Autorem této příručky je expert na slovo vzatý, kromě ní napsal např. knížky Lítá jako šílenec, Potlouky v akci či Studie o strategii obrany při famfrpálu. Jeho příručku vysoce oceňuje jak Albus Brumbál, tak Batylda Bagshotová (autorka Dějin čar a kouzel), ale i Zlatoslav Lockhart a další významné osobnosti kouzelnického světa.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Quidditch Through the Ages, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Famfrpál v průběhu věků. Přihlašte se a napište ho.

Péťa86
24.10.2024 3 z 5

Zajímavé rozšíření světa HP. Určitě by si tuto knihu měl přečíst každý, kdo tento svět kouzel má rád.

Margherita_N
26.09.2024 5 z 5

Kratší knížka, ale ono to stačí, protože téma by při větším počtu stránek asi nudilo. Bavilo mě, že jsem se dozvěděla, jak vlastně famfrpál vznikl, a bylo mi líto těch ptáčků, předchůdců zlatonky, kteří museli v podstatě vyhynout, aby si kouzelníci začali vyrábět normální míček. Knížka se věnuje i vývoji dalšího nezbytného náčini k hraní famfrpálu, tedy létajících košťat. Dozvíme se, jak se jmenují jednotlivé modely a jaké byly nebo jsou jejich přednosti. To už mě moc nebavilo, no. Famfrpál v průběhu věků je ale fajn doplňková knížka ke světu Harryho Pottera a vydělala dost peněz na dobré účely, takže chválím.

felixrr
11.09.2024 5 z 5

Fajn knížečka popisující historii famfrpálů a létání obecně, nevynechává kluby apod., včetně rozvedení některých momentů naťuknutých v hlavní knižní sérii.

Knižní novinky (15. - 19. květen)

16.05.2017

Kniha Famfrpál v průběhu věků v seznamech

v Přečtených3 090x
v Knihotéce1 127x