Největší katastrofy a neštěstí Čech, Moravy a Slezska (2025) | Databáze knih

Největší katastrofy a neštěstí Čech, Moravy a Slezska přehled

Největší katastrofy a neštěstí Čech, Moravy a Slezska
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/554492/bmid_nejvetsi-katastrofy-a-nestesti-cech-moravy-a-slezska.jpg 5 1 1

Ačkoliv se dnešní české území nedá zrovna označit za oblast, která by trpěla přírodními katastrofami, často zde v průběhu minulých staletí nebyla o tragédie nejrůznějšího druhu nouze, ať už šlo o důlní neštěstí, povodně, požáry, morové epidemie či letecké a železniční nehody nebo jaderné a jiné incidenty. Odhalte jejich příčiny a poznejte osudy konkrétních obětí, hrdinů i viníků.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Největší katastrofy a neštěstí Čech, Moravy a Slezska. Přihlašte se a napište ho.

Awax
05.02.2025 5 z 5

Autor poučným a vtipným stylem popisuje historii všech možných katastrof a neštěstí na našem území. Zní to možná trochu bulvárně, ale jedná se o čistá fakta, která čerpá z dobových kronik a pramenů a dává je do zajímavých souvislostí. Pokud byste ze sebe měli mít špatný pocit, že se zajímáte o cizí neštěstí, tak jak stojí v knize, je to naše lidská a evoluční přirozenost. Ti, kteří ví, jak se nějaká katastrofa přihodila, mají větší šanci, že se ji v budoucnu vyhnou.

Kniha Největší katastrofy a neštěstí Čech, Moravy a Slezska v seznamech

v Mé knihovně1x