Knoflíková válka přehled

Knoflíková válka
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232785/knoflikova-vlka-232785.jpg 4 234 234

Příběh o nesmiřitelné válce Loverňáků a Velraňáků, dvou klukovských part ze sousedních vesnic, které se zarputile nenávidí a bojují proti sobě všemi možnými způsoby. V každé z bitev získává vítězná strana válečné trofeje - knoflíky, kšandy nebo pásky zajatých bojovníků. Pro zajatce je to velice ponižující záležitost - po velkém výprasku od nepřítele se domů vracejí otrhaní, doma je pak čeká další, tentokrát rodičovský, výprask.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knoflíková válka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

Ristridin
23.04.2024 4 z 5

Kniha, která mě bavila více v dětství, ale stále neztrácí úplně půvab. Hezký jazyk (mám to nejstarší vydání), mnohé výrazy mě pobavily a špičkování kluků je super. Pojednává se o období ještě několika let před první světovou válkou, takže "starší" mluva kluků mě příliš nepřekvapuje.
Kniha je ale lehce monotónní a vlastně se kluci jen řežou a nadávají si, do příběhu by se toho vešlo víc. Způsob, jakým se řezali (házení šutrů, mlácení klacky, vyrážení zubů), mě děsil. Přijde mi to trochu moc i na tehdejší dobu, ale kniha asi měla působit poněkud s nadsázkou.
Závěr pak pozvedly památné věty:
"Jo, není to lehký, když má člověk rodiče!"
"A když si tak člověk pomyslí, že až budeme dospělí, budeme možná taky tak hloupí jako oni..."

deniha
08.02.2024 2 z 5

Můj názor na tuto knihu svádí stejný souboj jako mají mezi sebou Lovraňáci a Velraňáci. Z jedné strany, mě kniha bavila a nepřeberné druhy nadávek typu "ty krávo nepodojená" a jiné nevšední slovní spojení mě několikrát rozesmály. Ovšem na druhou stranu, jsem čekala od příběhu a jeho zápletky něco víc, a ne jen to co už jsem si přečetla v anotaci. Za mě zklamání.


andrii24
04.10.2023 4 z 5

Tu mají na vestě. Rozkmotřenci. Tak rychle stříhejte skalpy do koflíků, než vás skálopevně chytne, učit bude svět fraků.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tajemný cizinec, Dáma z Monsoreau a dalších 44 eknih zdarma ke stažení

25.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Knoflíková válka v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených383x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených14x
v Knihotéce228x
v Chystám se číst102x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech10x